Sporna situacija

Penal ili ne za Slobodu?

Edmir Škorić

U Gračanici se igra prvoligaški derbi između Bratstva i Slobode, a trenutni rezultat je 1:1.

Nakon što je prvo poluvrijeme završeno rezultatom 0:0, na početku drugog Bratstvo stiže do vodstva. Poturalić je u 51. minuti pogodio i digao stadion na noge.

Ipak, gosti iz Tuzle brzo se vraćaju. Desetak minuta kasnije penal za Slobodu, kada je Husejinović srušen, a potom sam uzeo loptu i pogodio za izjednačenje.

Veliki su protesti bili domaćih zbog penala, uvjereni su da je prestrogo dosuđen, sudija je ostao pri svojoj odluci, a da li je bilo kontakta ili ne, procijenite sami.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sloboda je lider na tabeli sa 30 bodova i pokušat će osvojiti barem bod na ovom teškom gostovanju, budući da joj Stupčanica zaostaje samo četiri boda i svaki kiks bi tim iz Visokog mogao dovesti u situaciju da se značajno primakne Slobodi.

Stupčanica svoj meč ovog kola igra sutra, kada će gostovati ekipi Mladosti i svakako će imati ulogu favorita protiv najlošije ekipe lige koja je sa osam bodova na dnu tabele.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.