Smajić o derbiju sa Tuzlacima: Sloboda je moj klub, ali tri boda moraju ostati u Gračanici!

Susret se igra u Gračanici

Smajić o derbiju sa Tuzlacima: Sloboda je moj klub, ali tri boda moraju ostati u Gračanici! · Intervju

Esmer Oštraković

U subotu će u Gračanici biti odigrana utakmica 13. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine između Bratstva i Slobode.

Sloboda je lider na tabeli i glavni favorti za ulazak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, ali gostovanja u Gračanici i nemaju u baš najljepšem sjećanju.

Iako ove sezone igraju sjajno, doživjela je Sloboda dva poraza, oba na gostovanjima i to u Goraždu i Zenici.

Sada je na redu gostovanje u Gračanici, a posebna će to biti utakmica za Edisa Smajića, fudbalera koji je iz Tuzle i čiji je dajdža prvi čovjek Slobode.

Edise, očekivalo se da ćeš ove sezone biti igrač upravo Slobode, ali ti si na kraju završio u Gračanici?

"Pa bilo je kontakata. Prvo, to ispadanje Slobode niko nije očekivao. To je veliki minus kako za grad tako i za ljude i navijače Slobode. Ja sam imao određene kontakte prije dolaska u Bratstva. Mislim da nije bio momenat. Dajdža mi je predsjednik Slobode i mislim da nije bio momenat da je odmah dođem. Mislim da treba da se sve to posloži i onda što da ne u nekom narednom periodu da se ja vratim u svoj klub. Trenutno sam u Bratstvu i evo očekuje nas utakmica protiv Slobode."

Oglasi

Da li ti je barem malo žao što nisi dio Slobode koja je "zakucana" za to prvo mjesto.

"Vidite, ne mogu reći da mi je žao jer to nije korektno prema mom trenutnom klubu. Mislim da sam napravio ispravan potez dolaskom u Bratstvo. Poštuje me Gradonačelnik, kao i ja njega. Obećao sam mu da ću doći iako sam imao još nekoliko ponuda koje su možda i bolje od Bratstva, ali izabrao sam ovo jer sam obećao Gradonačelniku Nusretu Heliću. Nisam se pokajao ni sekunde. Doći će sve na svoje iako trenutno imamo tu neku rezultatsku krizu."

Ovo je tvoj drugi mandat u Bratstvu i oba su nekako na svoj način teška.

"Otprilike, nekako uvijek je bilo nešto. Smjena trenera, međuljudski odnosi malo zategnuti pa se i to odrazilo na rezultatu. Mi igrači se najviše pitamo na terenu i moramo graditi atmosferu i pobjednički duh. Mislim da imamo dobru ekipu. Treba nam neka prekretnica. Znam da ova ekipa može više."

Oglasi

Krenulo je dobro u Srebreniku, ali ti neki slabiji rezultati krenuli su od dolaska Zvijezde u drugom kolu.

"Ne možemo da se "isčupamo". Zabijamo mnogo, ali puno i primamo. Moramo raditi na defanzivnim linijama da stojimo malo bolje. Moramo na treningu dosta više da sve to uigravamo. Nadam se da će u drugoj polusezoni to doći na svoje uz možda nekoliko pojačanja u defanzivi."

U subotu dolazi Sloboda. Prvi zvanični nastup za tebe protiv Slobode, nastup protiv tvog kluba, nastup protiv kluba u kojem je tvoj dajdža predsjednik?

"Vjeruj da sam se naježio kada si to govorio. Specifična utakmica za mene. Ja sam profesionalac i tako se odnosim u ovom poslu. Ovdje zarađujem hljeb i želim pobjedu. Sloboda je moj klub, dajdža je predsjednik, ali ja sam igrač Bratstva i mi idemo na tri boda. Ne vjerujem da će to omest Slobodu u pohodu na Premijer ligu. Zaslužuju da se vrate u Premijer ligu jer to je veliki klub. Evo vidite euforiju, svaku utakmicu je tu 4-5 hiljada navijača."

Postoji li "pritisak" na tebe?

"Ma nema toga. Ja sam sto posto u ovome. Idemo na tri boda i to mi je najbitnije. U rezultatskoj krizi smo. Da je ne znam ko sa druge strane, Sloboda je Sloboda, ali igramo kući i idemo po tri boda. Dat ćemo sve od sebe da to tako bude."

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Malo ko je vjerovao da Sloboda može imati ovako dobru polusezonu jer tu su većinom mladi igrači uz nekoliko iskusnijih igrača.

"Pa imaju jako dobrog trenera prije svega. Imao sam priliku da radim sa Nalićem oko dvije godine u Premijer ligi i dan danas smo u dobrim odnosima. Prijatelji smo i sigurno da je to njegov potpis, ali ima tu jako dobrih igrača. Tu je naravno Husejnović, Muminović, Čivić."

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi