Nikić bivši, Hadžimahović preuzima Bratstvo pred derbi sa Slobodom?!

Loši rezultati stigli na naplatu?

Nikić bivši, Hadžimahović preuzima Bratstvo pred derbi sa Slobodom?!

O. Lekić

Ekipa Bratstva jučer je u okviru 12. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine poražena na gostovanju kod BFK Simm-Bau. Domaći su na ovoj utakmici slavili sa 2:0.

Iako na papiru Bratstvo ima jako dobru ekipu, rezultati u dosadašnjem dijelu sezone i nisu najbolji kada je riječ o Gračanlijama.

Naime, u 12. odigranih kola ostvarene su samo tri pobjede, četiri remija, a na pet utakmica upisali su poraze.

Tako se nalaze na 12. mjestu na tabeli sa 13. osvojenih bodova što je samo pet više od TOŠK-a i Mladosti koji su u zoni ispadanja.

Već u subotu ekipu iz Gračanice čeka veliki kantonalni derbi jer na svom terenu dočekuju lidera na tabeli, ekipu Slobode.

Uvijek su fudbaleri Bratstva protiv Slobode igrali jako dobro i ostvarivali pobjede na domaćem terenu, ali jasno je da je pred njima teška utakmica.

Oglasi

Prema informacijama do kojih smo došli, u Bratstvu su odlučili da je ekipi potreban pozitivan šok, te će Nikola Nikić biti smijenjen.

Sve bi trebalo biti ubrzo poznato, a navodno je već poznato i ko će naslijediti Nikića na klupi Bratstva.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Radi se o Samiru Hadžimahoviću, treneru koji trenutno radi u omladinskom pogonu tima iz Gračanice.

Hadžimahović je ranije radio kao trener Slavena iz Živinica, a posljednji angažman u seniorskom fudbalu imao je u Radničkom iz Lukavaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi