Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX

Na kraju su osvojena tri boda

Niko se neće sjećati večerašnjeg izdanja Hajduka protiv najlošijeg tima lige

Midhat Šljivak

Hajduk je u 14. kolu HNL-a uz dosta muke na Poljudu savladao Rudeš s 1:0. Jedini pogodak na meču postigao je Aleksandar Trajkovski.

Hajduk večeras nije blistao na Poljudu protiv fenjeraša Rudeša. Tim Mislava Karoglana upisao je minimalnu pobjedu od 1:0.

Skromno su oba tima ušla u meč. Hajduk je imao terensku nadmoć, no tek u 26. minuti viđena je prva prijetnja prema golu. Sigur šutira, Marković brani.

Šest minuta kasnije Hajduk je u velikoj šansi. Sahiti ubacuje, Pušktas glavom šutira i pogađa stativu gola Rudeša.

Rudeš je prvi izlet pred gol imao u 40. minuti. Pešić šutira pored gola, da bi na drugoj strani Sahiti snažnim udarcem daleko prebacio gol.

Na odmor se odlazi bez golova 0:0, a trener Splićana Mislav Karoglan na odmoru umjesto Mouffija ubacuje Dajakua i promjena je urodila plodom jer je Dajaku odmah učestvovao u akciji kod gola.

Rezervista Hajduka ubacio je loptu u peterac, tamo je Trajkovski koji ne propušta ovakve šanse i zabija pogodak za 1:0.

Nakon primljenog gola Rudeš stvara nekoliko opasnih šansi. Pešić i Šimović su imali dobre šuteve, nisu bili precizni, no to je bio signal za domaće da mnogo ozbiljnije shvate rivala.

Domaći sastav nije mogao da nokautira protivnika i nisu bili previše opasni u većem dijelu drugog dijela meča, iako su imali posjed lopte, no Rudeš je imao najbolju šansu, Pavlović promašuje prazan gol.

Ostalo je na kraju konačnih 1:0. S ova tri boda Hajduk se izjednačio s Rijekom na vrhu tabele s 27 osvojenih bodova.

Rudeš s druge strane ostaje uvjerljivo posljednji na tabeli. Ovaj tim je uzeo samo tri boda i bez pobjede je u ovoj sezoni.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 14. kolo:

Hajduk - Rudeš 1:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.