Sin Milanove legende radio čuda u Pločama, Hajduk tek u nastavku slomio otpor niželigaša
Foto: Kenan Dedić/SportSport.ba

Kup Hrvatske

Sin Milanove legende radio čuda u Pločama, Hajduk tek u nastavku slomio otpor niželigaša

Edmir Škorić

Fudbaleri Hajduka teškom su mukom iako veliki favoriti slavili u gostima kod Jadrana Pločama u 1/16 finala Kupa Hrvatske. Niželigaš je lideru HNL-a stvorio velike probleme, no s dva gola u nastavku Splićani su ipak prošli dalje bez drame.

Oko 3000 gledalaca skupilo se danas na tribinama stadiona u Pločama gdje je gostovao velikan iz Splita. Bio je to fudbalski praznik za domaće, a prava patnja za goste od kojih se očekivalo da će mnogo uvjerljivije i lakše slaviti nad domaćinom.

Livaja je bio najopasniji prema golu domaćih i već u četvrtoj minuti je prijetio. U 12. minuti Livaja dodaje do Trajkovskog, koji nije najbolje šutirao, pa je to odbranio Kalac, golman Jadrana i sin Milanove legende Željka Kalaca.

Upravo je Kalac razlog što je Hajduk danas tijesno slavio jer je imao brojne odbrane. On je u 15. minuti odbranio projektil Kalika, a onda u 23. minuti Oliver Kalac brani Livaji udarac, potom i Trajkovskom.

Max Galić je umalo šokirao goste iz Splita u 28. minuti kada je pokušao sa svog dijela terena lobovati Kalinića, ali je lopta ipak otišla preko gola. U samoj završnici prvog dijela velika šansa za Livaju, ali Kalac je odbranio.

Iskusni napadač Marko Livaja u 55. minuti je promašio najveću priliku na meču. Izašao je sam na Kalca, ovaj mu odbranio, a onda iz drugog pokušaja Livaja pogađa vanjski dio mreže.

Mogao je Jadran da kazni sve te promašaje u 62. minuti, ali je udarac Glavine glavom odbranio Kalinić. I onda je Hajduk u 72. minuti konačno došao do gola i pobjede. Pukštas je ubacio pred gol Jadrana, išla je lopta na Livaju, no bila je malo previsoka. Na nju je naletio Matić, koji ju je nespretno poslao u vlastitu mrežu. 

Hajduk je do kraja dao još jedan gol. Sahiti je u samoj nadoknadi postavio konačnih 2:0, pa je splitski tim prošao u osminu finala. Dalje je prošao i Rudeš koji je sa 3:1 kod kuće savladao Slaven Belupo. Stirjelci su bili Pešić, Pavković i Srbljinović kod domaćih, a Cascini kod gostiju.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

88.
Kikhđđl
0 1
88.
Kikhđđl
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi