Dinamo i Hajduk imali priliku dovesti Rebića, ali su i jedni i drugi shvatili da je preskup

Visoki zahtjevi

Dinamo i Hajduk imali priliku dovesti Rebića, ali su i jedni i drugi shvatili da je preskup

Edmir Škorić

Hrvatski fudbaler Ante Rebić trenutno traži klub u kojem će igrati od januara nakon sukoba s trenerom Bešiktaša, poslije kojeg je istjeran s treninga turskog velikana.

Rebić je ovog ljeta stigao u Tursku i doveden je kao veliko pojačanje, ali bivši fudbaler Milana očito će prekratko boraviti u Istanbulu. On je odigrao devet utakmica i još nije zabio gol, a onda je uslijedio sukob s trenerom koji ga je okrivio da se dovoljno ne zalaže na treninzima.

Jedna od ideja bila je da se Rebić pošalje u Wolfsburg, ali njemački klub je odbacio tu mogućnost. Navodno je ponuđen i hrvatskim velikanima Dinamu i Hajduku, ali piše se da su i jedni i drugi odbili da plate iznos za njegovu posudbu ili transfer.

Prema tvrdnjama turskih medija, Rebić igra za platu od oko 2 miliona eura i trebao bi primiti još nekih 1,6 miliona do kraja sezone.

Hajduk i Dinamo spremni su da plate tek jedan dio toga, odnosno najviše 400.000 eura, tako da po svemu sudeći neman išta od njegovog dolaska u Split ili Zagreb.

Oglasi

30-godišnji napadač odavno ne igra ni za reprezentaciju Hrvatske zbog lošeg odnosa sa selektorom Zlatkom Dalićem. Prije Milana igrao je u Frankfurtu, Fiorentini, Veroni, Leipzigu, a u Hrvatskoj je igrao za RNK Split.

Navijači Hajduka i Dinama vjerovatno ne bi imali ništa protiv da se dovede igrač poput Rebića, ali očigledno se radi o krupnom zalogaju za hrvatske velikane.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ostaje sada Rebiću nada da će ipak do zimskog prijelaznog roka doći adekvatna ponuda i da će u drugom dijelu sezone dobiti priliku negdje gdje će redovno igrati.

Od njega se po dolasku u Bešiktaš očekivalo jako, jako mnogo, ali očito da će sve ostati na očekivanjima.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi