Nestvarne scene nakon meča Jadran - Hajduk, a za sve je kriv Marko Livaja

Odjednom su svi utrčali u teren

Nestvarne scene nakon meča Jadran - Hajduk, a za sve je kriv Marko Livaja

Edmir Škorić

Fudbaleri Hajduka danas su u Pločama protiv Jadrana slavili sa 2:0 u meču šesnaestine finala Kupa Hrvatske.

Hajduk je u Ploče doputovao kao veliki favorit, ali jedan od kandidata za naslov hrvatskog prvaka mučio se sa niželigašem.

Istina, Hajduk je bio mnogo bolji tim na terenu, imao mnogo veći broj šansi, ali je tek u nastavku slomio otpor čvrstog domaćina na čijem golu je briljirao Oliver Kalac, sin bivšeg Milanovog golmana Zeljka Kalaca.

Tek u 72. minuti autogolom Matića Hajduk je stekao prednost, da bi u samoj završnici Sahiti povisio na 2:0 i time postavio konačan rezultat.

Unatoč porazu, domaći mogu da budu zadovoljni načinom na koji su parirali velikom favoritu iz Splita, a oko 3000 gledalaca istinski je uživalo u spektaklu.

A kada se meč završio, praktično su svi utrčali na teren. Glavna "meta" bio je hrvatski reprezentativac Marko Livaja s kojim su se svi željeli fotografisati ili uzeti autogram, a ni ostale zvijezde Hajduka nisu bile ništa manje tražene.

Za stanovnike Ploča ovo je bio dan za pamćenje i dobra prilika da se napravi selfie sa velikim HNL-ovim zvijezdama, a usput niko ne može reći da je nezadovoljan napustio teren na kojem su igrači Jadrana i Hajduka pružili dopadljiv fudbal.

Inače, naš reporter je pokušao dobiti izjavu nekoga od igrača Hajduka, ali to je danas jednostavno bilo nemoguće. 

Hajduk je trenutno drugoplasirani tim HNL-a sa 24 boda, dok je lider Riejka sa 26 bodova. Splićani će u narednom meču ugostiti Rudeš i žele pobjedom da nastave potjeru za titulom na koju čekaju decenijama.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi