Foto - EPA

Gabigol od januara na Old Traffordu?

Antony bivši u Unitedu, a na Teatar snova stiže čovjek o kojem je brujao svijet fudbala

Midhat Šljivak

Brazilac Antony još je jedna u nizu promašenih investicija Manchester Uniteda. Crveni đavoli su za njegove usluge Ajaxu isplatili 100 miliona eura, no on na Teatru snova nije pokazao ništa. Već u januaru bi 23-godišnjak mogao napustiti klub, a United ga je spreman poslati na posudbu u dogovoru za napadača Flamenga Gabriela Barbosu.

Manchester United imao je velika očekivanja kada je u ljeto prošle godine izdvojio 100 miliona eura za usluge Brazilca Antonyja. Međutim, on nije pokazao apsolutno ništa i jedan je od najvećih promašaja u historiji Premier lige.

Crveni đavoli nemaju namjeru čekati dodatne mjesece kako bi Antony napravio nešto, pa ga se žele već riješiti u januaru. Spremni su ga poslati u Flamengo na posudbu i to u poslu u kojem na Old Trafford žele dovesti poznatog napadača Gabriela Barbosu.

Gabigol nije uspio ostvariti evropsku karijeru. 2016. godine je došao u Inter za 30 miliona eura i najavljivao se kao novi Ronaldo Nazario. Nažalost, nije napravio previše i nakon samo 10 utakmica je otišao iz kluba.

Neuspješna je bila i posudba u Benficu, pa se odlučio vratiti u Brazil i to se ispostavio kao pravi potez jer je u svojoj zemlji igrao zaista čudesno.

Povezivao se 27-godišnjak sa brojnim klubovima u Evropi. Ipak, nije želio da se vraća i uživao je igrajući za Santos i Flamengo gdje je nastavio tresti protivničke mreže.

Interes Manchester Uniteda itekako je ozbiljan. Gabigol bi mogao riješiti napadačke probleme na Teatru snova i vidjet ćemo hoće li brazilski napadač zaista stići na Ostrvo ovog januara.

Ako Barbosa na kraju ne završi na Old Traffordu United će tražiti druga rješenja, a spominje se iskusni Iranac iz Porta Mehdi Taremi (31), te napadač Brentforda Ivan Toney.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Antony s druge strane bez obzira na sve nema budućnost u Manchesteru. Ono što ga održava je ugovor do 2027. godine, pa je ostanak u Brazilu nakon posudbe poprilično nemoguć.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.