Plaćen 100 miliona eura, a zbog današnje bruke smiju mu se i navijači Manchester Uniteda

Totalno van forme

Plaćen 100 miliona eura, a zbog današnje bruke smiju mu se i navijači Manchester Uniteda

Endin Čaušević

Manchester United prekinio je lošu seriju rezultata i danas je u gostima uspio da pobijedi Fulham sa 1:0 u meču 11. kola engleskog Premiershipa. Od prve minute zaigrao je i Antony, ali se Brazilac ponovo nije proslavio.

United iza sebe ima nekoliko loših rezultata koji su ponovo uvukli lošu atmosferu na Old Trafford, te se počelo špekulisati i da bi Erik ten Hag mogao dobiti otkaz, no nakon današnje pobjede stvari su se promijenile.

Crveni đavoli su uz dosta muke došli do pobjede u Londonu, a junak je bio Bruno Fernandes koji je u posljednjim minutama postigao pogotak za pobjedu.

No, u centru pažnje engleske javnosti nalazi se Antony koji je zaigrao od prve minute, ali čovjek kojeg je United platio čak 100 miliona eura ponovo nije pokazao ništa posebno.

Brazilac se i nakon meča protiv Fulhama našao na meti žestokih kritika jer navijači Uniteda smatraju da Antony uopšte ne zaslužuje da igra, a posebno ne od prve minute.

Oglasi

Antony od dolaska iz Ajaxa nije uspio da pokaže zašto je United dao toliki novac za njega, a ni danas nije bio njegov dan.

U nekoliko navrata je driblinzima pokušavao da prođe defanzivce Fulhama, no niti jednom to nije uspio. Ističe se detalj iz 18. minute kada je pokušao odigrati petom pas za saigrača, ali je to jedan od fudbalera Fulhama uspio da presječe i uzme loptu.

Krenuo je u kontru, a Antony je htio da ga zaustavi, no samo se dodatno obrukao. Uklizao je igraču Fulhama koji je uspio nekako da ga preskoči i nastavi dalje, dok su navijači Fulhama se smijali Antonyju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Taj detalj POGLEDAJTE OVDJE.

I Ten Hag je shvatio da Antony nema svoj dan i da je ponovo najslabija karika u ekipi Uniteda zbog čega je Brazilca prvog izveo iz igre u 63. minuti i na teren je posla Pellistrija.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi