Samo njemu dajte loptu i uživajte u pobjedi: Majstorija Fernandesa u 90. za tri boda u Londonu!

Bitna pobjeda Uniteda

Samo njemu dajte loptu i uživajte u pobjedi: Majstorija Fernandesa u 90. za tri boda u Londonu!

Edmir Škorić

Fudbaleri Manchester Uniteda su u 11. kolu engleske Premier lige gostovali u Londonu ekipi Fulhama, ali su na kraju uz dosta muke došli do velike pobjede rezultatom 1:0.

Unitedovoj krizi se očito nazire kraj. Iako su nedavno su doživjeli težak poraz na Old Traffordu od Newcastlea u Liga kupu, kada su ih Svrake demolirala sa 3:0, prethodno ih je istim rezultatom na njihovom stadionu savladao gradski rival Manchester City, danas su uspjeli da dođu do velika tri boda na gostovanju u Londonu kod Fulhama i to na najdraži način - golom u 90. minuti.

Uspjeli su Crveni đavoli u osmoj minuti doći do gola, no nakon duge VAR provjere slavlje gostiju je prekinuto. Ispostavilo se da je Harry Maguire utjecao na igru iz ofsajda, pa je gol Scotta McTominayja opravdano poništen.

Nakon toga, United dugo nije ozbiljno zaprijetio golu Fulhama, dok je domaćin imao neke izrazite šanse, dobre udarce, ali je u par navrata Onana dobro intervenisao.

Tek u završnici se United probudio, počeo da steže obruč oko gola domaćih, dobro zaprijetio preko Fernandesa iz slobodnjaka, zatim promašaj Martiala nakon dobrog napada... I onda u 90. minuti Pellistri se bori, loptu domaći ne uspijevaju da izbace od svog gola, ona dolazi do Fernandesa, a Portugalac postiže lijep gol za veliko slavlje gostiju.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/centregoals/status/1720809226799579198[/twitter]

Dojam je da je United premalo ponudio danas na Craven Cottageu, a opravdanje nije ni to što u rosteru nije bilo Marcusa Rashforda, mada sada to ništa nije važno nakon što su upisali tri boda.

Unitedu slijedi važan meč sa Kopenhagenom u gostima u Ligi prvaka, a onda prilika konačno da se ostvari pobjeda u Premier ligi jer će na Teatru snova gostovati Luton.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Od 16 sati uslijedit će nekoliko mečeva ovog kola. Brentford će ugostiti West Ham, Manchester City Bournemouth, Everton Brighton, a Burnley Crystal Palace. Poslastica dana odigraće se u Newcastleu gdje će istoimena domaća ekipa ugostiti Arsenal u 18:30 sati.

Još jedan derbi očekuje nas u ponedjeljak kada se sastaju Tottenham i Chelsea, a sutra dva meča - Nottingham Forest i Aston Villa od 15, te Luton i Liverpool od 17:30 sati.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Viper20
Lijepo kad te sreća pogleda ,kad se cijela Engleska smije Var-u zbog ponistenog gola Manchestera
1 1
user1680493208
Nije za pohvalu nije neka igra al lijepo je kad te sreca pogleda..uz sve silbe povrede izostanke i malere koi nas prate danas zadovoljan
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi