Najbolji potez prvog poluvremena

Kada se udruže Hrvat i Bosanac to garantuje spektakl: Hezonja i Musa oduševili sve!

Endin Čaušević

Košarkaši Real Madrida igraju trenutno na gostovanju kod Granade meč osmog kola španske ACB lige, a u centru pažnje nakon prvog poluvremena našli su se Džanan Musa i Mario Hezonja zbog poteza koji je obilježio prvi dio ove utakmice.

Real Madrid je u Granadu stigao kao apsolutni favorit, te Kraljevi nakon prvog poluvremena imaju rezultatsku prednost od 40:34.

Od početka meča Real diktira tempo i ima prednost na svojoj strani koja je u najvećem dijelu prvog poluvremena bila dvocifrena, ali je Granada u finišu uspjela da zaostatak smanji na šest poena.

Veoma dobar meč igra i naš Džanan Musa koji je proveo 11 minuta na parketu u prvom dijelu, te je uspio da upiše osam poena, dvije asistencije i jedan skok.

Upravo je Musa bio u centru pažnje u finišu prvog poluvremena jer su on i Hezonja izveli sjajan potez kojim su prevarili cijelu ekipu Granade.

Nakon što je jedan igrač domaćeg tima pogodio slobodno bacanje Hezonja je brže bolje uzeo loptu i bacio ju Musi koji je već trčao u kontru, te je bh. reprezentativac uspio da poentira nakon odlične asistencije Hezonje.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Što se tiče hrvatskog reprezentativca on je u prvom dijelu igrao nešto više od šest minuta, upisao je jedan skok i jednu asistenciju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.