Dugo će se pričati o tome kako je Real večeras dobio Barcelonu

Ludnica u Madridu

Dugo će se pričati o tome kako je Real večeras dobio Barcelonu

E. Škorić

Košarkaši Reala ugostili su Barcelonu u El Clasicu koji je odigran u sklopu petog kola Eurolige. Kraljevi su slavili sa 65:64, ali u nezapamćenoj drami.

Barcelona je bolje ušla u meč, imala brzo +9, a u drugoj četvrtini Katalonci su imali čak 14 poena prednosti u jednom trenutku. Na poluvremenu je ipak bilo samo 30:28 za goste.

U trećoj četvrtini Real je bio bolji, stigao do dvocifrene prednosti prije ulaska u zadnju četvrtinu (51:41). Kraljevi su imali plus 14 sredinom četvrte dionice, no gosti nisu odustajali, pa su pet minuta prije kraja smanjili na osam zaostatka.

Serija promašaja Reala, Barca to koristi i u potpunosti se vraća u meč koji je bio zaista čudan, sa velikim brojem promašaja, sa puno preokreta... Dovoljno je reći da je Real napravio seriju 16:0, a onda sedam minuta nije postigao nijedan koš.

Prava drama nastala je u posljednjoj minuti. Satoransky je ukrao Campazzu loptu i poentirao za 59:59 na 30 sekundi do kraja, a onda Campazzo na drugoj strani pogađa slobodna bacanja za novo vodstvo Reala. Opet je Campazzo fauliran, pogodio je jedno, drugo promašio, pa je Real radio faul na 62:59 kako bi spriječio rivala da tricom izbori produžetak.

Oglasi

Satoransky je promašio prvo slobodno bacanje, drugo pogodio za 62:60. Opet je napravljen faul na Argentincu, koji je promašio drugo slobodno, a onda napravio faul na šutu za tri. Satoransky je promašio prvo, drugo pogodio, a treće namjerno promašio. Hezonja je skočio, uhvatio loptu i izborio dva slobodna za svoj tim.

Hezonja je ubacio oba slobodna bacanja za +4. Abrines je ubacio tricu za 65:64, ali to je bilo posljednje što se dogodilo na ovoj ludoj utakmici.

Deck je bio najbolji u Realu sa 20 poena, Poirier je ubacio 14 i njih dvojica jedini su imali dvocifren poenterski učinak. Džanan Musa je ubacio četiri poena uz jedan skok i četiri asistencije. U sastavu Barcelone iskusni Hernangomez je ubacio 13, Vesely 12 poena, a Abrines 11. Dvocifren je još bio Satoransky sa 10 poena.

Interesantno je da će i fudbalski timovi Reala i Barcelone odmjeriti snage ovog vikenda u španskoj La Ligi.

Ranije danas Partizan je u vječitom derbiju pobijedio Crvenu zvezdu sa 88:86, dok je Alba u Berlinu slavila protiv Milana sa 85:82 i to nakon velikog preokreta.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Gostima nije pomoglo ni to što je Mirotić ubacio 30 poena uz 12 skokova, a Shields 25. Thiemann je kod domaćih bio najbolji sa 22 poena, a istakao se i Brown sa 18.

Olympiakos je razbio Anadolu Efes sa 75:57, dok je Monaco sa 107:79 deklasirao tim Maccabija.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Karaj kriminalce
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije