Pomogli vatrogascima

Požar "progutao" pijacu na Otoci, nekadašnji igrači Sarajeva herojskim činom oduševili sve

Endin Čaušević

Veliki požar zahvatio je jučer pijacu Kvadrant koja se nalazi u sarajevskom naselju Otoka, a vatrogasci su se satima borili s vatrom. No, pojedini građani su pomogli u gašenju požara i među njima su bili i nekadašnji fudbaleri Sarajeva.

Poznata pijaca Kvadrant koja se nalazi na Otoci jučer je u potpunosti uništena u velikom požaru koji je zahvatio ovo mjesto.

Veliki broj sarajevskih vatrogasaca bio je na licu mjesta i satima se borio s požarom, a nažalost spašeno je tek nekoliko boksova koji se nalaze na pijaci i šteta je zaista ogromna.

Također, štete ima i na objektima koji se nalaze u neposrednoj blizini ove pijace, te je uviđaj još uvijek u toku kako bi se zaključilo šta je izazvalo požar.

Pored vatrogasaca bilo je i građana koji su pritrčali u pomoć kako bi se vatra ugasila i kako bi se spasilo što se spasiti da.

Među ljudima koji su gasili požar na pijaci bila su i dvojica nekadašnjih fudbalera Sarajeva, a to su Almir i Amer Bekić koji su bez mnogo razmišljanja pritrčali u pomoć.

Almir i Amer su gasili požar i pomogli vatrogascima što je zaista za svaku pohvalu, te su doprinijeli tome da se požar ne širi dalje jer su u neposretnoj blizini pijace i stambeni objekti.

Video nekadašnjih igrača Sarajeva pojavio se na društvenim mrežama, a mnogi su se Ameru i Almiru zahvalili na nesebičnoj reakciji.

Inače, obojica Bekića su trenutno bez klubova i vrijeme provode u glavnom gradu. Almir je ljetos napustio mostarski Zrinjski nakon tri sezone, dok je Amer proteklu sezonu proveo u dresu tuzlanske Slobode.

Obojica su ostavila veliki trag u Premijer ligi BiH, te će biti zanimljivo vidjeti gdje će nastaviti svoje karijere.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.