Član Slobode nakon velike pobjede nad Širokim Brijegom: "Istina za Vedrana"
Detalj sa jučerašnjeg meča na Tušnju

Nosio je dres bordo kluba u dosadašnjoj karijeri

Član Slobode nakon velike pobjede nad Širokim Brijegom: "Istina za Vedrana"

S. Mlaćo, foto: E. Dindić

Sloboda je jučer upisala tri vrijedna boda protiv Širokog Brijega.

Bilo je 2:1, te su Tuzlaci ostali u igri za opstanak. Poprilično su se namučili, a do pobjede su došli pogotkom Emira Jusića tek u sudijskoj nadoknadi.

Nastalo je veliko slavlje nakon meča, a putem društvenim mreža oglasio se i prvotimac Slobode Amer Bekić.

Bekić je nastupao u svojoj karijeri i za FK Sarajevo, pa je u objavi spomenuo i Vedrana Puljića, vjernog navijača FK Sarajevo koji je ubijen u neredima koji su se desili uoči utakmice NK Široki Brijeg i FK Sarajevo na Pecari.

Bravo tim @fksloboda.tuzla ❤️🖤! Velika borba i želja za pobjedom svih igrača i na kraju zaslužena tri boda.Našu borbu nastavljamo do kraja. ISTINA ZA VEDRANA! #samosloboda🔴⚫️ #elhamdulillah

Posted by Amer Bekić on Tuesday, May 16, 2023

"Bravo FK Sloboda, velika borba i želja za pobjedom svih igrača i na kraju zaslužena tri boda. Našu borbu nastavljamo. ISTINA ZA VEDRANA“, napisao je Bekić.

Oglasi

Dobio je brojne čestitke navijača Slobode, ali i navijača Sarajeva kojima ovaj potez sigurno mnogo znači.

Od nereda u Širokom Brijegu bordo simpatizeri se bore za pravdu i da počionioci za ubistvo odgovaraju.

Na svakom meču skandiraju ime i prezime Puljića, a nerijetko to rade i druge navijačke skupine i u našoj zemlji.

Puljić je ubijen 04.10.2009. godine.

Po dolasku navijača iz Sarajeva nastao je pravi haos na ulicama Širokog Brijega, policije gotovo da nije bilo, pa je došlo do sukoba navijača. Sat vremena prije meča stigla je informacija koja je šokirala sve.

Puljić je ubijen iz vatrenog oružja, a uhapšen je nešto kasnije Oliver Knezović. Ipak, Knezović je pobjegao iz pritvora PU Široki Brijeg, skokom sa drugog sporta, a posjeduje hrvatsko državljanstvo, te je ostao u susjednoj zemlji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vedranov ubica tako je na slobodi, a nedavno je prikazan i dokumentarni film koji nosi naziv 'Istina za Vedrana'.

 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Bekriću ----- NAKLON DO PODA. U moje licno ime i u ime armije navijaca Sarajeva VELIKO HVALA. Kada mnogi koji bi trebali da se sjete,I da se oglase (mislim na sportiske radnike, fudbalere, politacare itd) ĆUTE I SAMO ĆUTE, KLIMAJU GLAVAMA, NIŠTA NE PODUZIMAJU DA BI ISTINA IZAŠLA NA VIDJELO TI SI PRONAŠAO NACIN DA SE SVAKI NORMALNI COVJEK SJETI POKOJNOG VEDRANA.
5 1
pjanke.sa
Bravo Bekicu kralju :naklon: !!!
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi