Čekao, čekao i dočekao

Tuchel je za sva vremena uništio Bayernovu legendu: "Pitajte njega, on je stručnjak"

Edmir Škorić

Nakon pobjede Bayerna od 4:0 nad Borussijom u Dortmundu, Thomas Tuchel je želio da se osveti svojim kritičarima, ali i vječnim kritičarima bavarskog tima.

Trener Bayerna primao je dosta kritika u proteklom periodu i to mu nije smetalo. No, tokom komentara na njemačkom Sky Sportu, Tuchel je izrazio svoje nezadovoljstvo analitičarem i bivšim igračem Bayerna Lotharom Matthäusom, koji je stajao jedan i po metar od njega.

Ikona Bayerna i njemački rekorder Matthäus je bio težak prema Tuchelu nakon sramotne eliminacije u kupu protiv 1. FC Saarbrückena. Bivši vezista našao se licem u lice s Tuchelom nakon derbija u Dortmundu. Tuchel se rukovao s njim, ali mu nije pogleda tokom televizijskog intervjua.

"Čak i uz tenzije između igrača i trenera i mali napredak koji tim postiže, ipak smo uspjeli pobijediti ovdje. Veoma iznenađujući rezultat. Zašto trenutno igramo našu najbolju igru? Pitaj Lotara. On je stručnjak”, odgovorio je Tuchel s malo iritacije.

Matthäus je odgovorio smijući se i pokušao je umiriti Tuchela. “Da ste zadovoljni našim nivoom, bio bi Uskrs i Božić u isto vrijeme”, odgovorio je trener.

“Kažete da imamo loše faze, ali uprkos povredama u zadnjoj liniji, remizirali smo samo protiv Leipziga i Bayera. Ne želim da učestvujem u ovoj raspravi, to je previše za mene. To je vaš posao i možete razgovarati o čemu želite”, rekao je Tuchel, koji je također ciljao na bivšeg fudbalera Dietmara 'Didija' Hamanna.

"Sada primam sedmične pitanja o Hamannu i Matthäusu. Ne želim da stojim u sredini i komentarišem. Danas je bio dan da to konačno kažem".

Iako je Bayern pod vodstvom Tuchela znao da zakaže, nekada je bilo neopravdanih kritika, zbog čega je bivši trener Borussije, PSG-a i Chelseaja burno reagovao u subotu nakon visoke pobjede u Dortmundu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern je trenutno drugi sa 26 bodova, dok je na vrhu tabele Bayer iz Leverkusena sa 28 bodova.

Bavarce sada očekuje domaći susret sa Galatom u Ligi prvaka u srijedu, a nakon toga u prvenstvu prije reprezentativne pauze dočekuju Heidenheim.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.