Stanišić napravio pravu pomutnju između Bayerna i Bayer Leverkusena

Konačno su se oglasili iz njegovog trenutnog kluba

Stanišić napravio pravu pomutnju između Bayerna i Bayer Leverkusena

Esmer Oštraković

Veoma čudne stvari dešavaju se oko reprezentativca Hrvatske Josipa Stanišića, a o svemu je na kraju morao govoriti i sportski direktor Bayera Simon Rolfes.

Naime, on je jasno poručio da će Stanišić do ljeta ostati u Bayer Leverkusenu i da se ranije nije vraćati u Bayern Munchen.

To je bio jasan odgovor novinaru Sky Sportsa Florianu Plettenbergu koji je prije nekoliko dana objavio informaciju da Bayern inzistira da se posudba prekine u januaru.

Navodno u Bayernu nisu zadovoljni kako se sve odvija, te je Plettenberg iznio tvrdnju da će sve biti prekinuto u januaru.

Sada ga je Rolfes jasno demantovao.

Oglasi

"Tu nema istine. Nismo razgovarali sa Bayernom o tome. Josip ostaje sa nama do ljeta", jasno je rekao Rolfes njemačkim medijima.

Sam Stanišić je nekoliko puta istakao kako ga je posudba u Bayer Leverkusen iznenadila.

Ipak, odlučio je da je prihvati kako bi imao više šanse da igra i da stiče potrebne minute.

Bayer ove sezone igra zaista sjajno i nalaze sa na prvom mjestu u Bundesligi upravo ispred Bayerna.

Kada je riječ o Stanišiću on je u dosadašnjem dijelu sezone upisao osam nastupa u dresu tima u kojem je na posudbi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za Bayern je Stanišić odigrao 41 utakmicu, ali očito je da mu Tuchel nije garantovao veliku minutažu pa je otišao na posudbu.

Ugovor sa Bayernom veže ga do 2026. godine.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi