Kane ponizio najvećeg rivala Bayerna, navijači u 80. napuštali kultni stadion

Bavarci sigurni

Kane ponizio najvećeg rivala Bayerna, navijači u 80. napuštali kultni stadion

Edmir Škorić

U Dortmundu je večeras odigran veliki njemački derbi u okviru 10. kola Bundeslige, a Bayern je isuviše lako slavio protiv Borussije (4:0).

Bayern pod vodstvom Thomasa Tuchela zna da razočara, nedavno su ispali iz Kupa od trećeligaša Sarbruckena, no onda kada je potrebno, odigraju najbolje i pokažu svoje pravo lice.

Ekipa Borussije nije imala previše šansi da bilo šta napravi protiv gostiju iz Minhena koji su upisali rutinsku pobjedu i sa 26 bodova drže korak za vodećim Bayerom, koji ima dva boda više.

Dayot Upamecano je već u četvrtoj minuti glavom postigao pogodak nakon što je Leroy Sane izveo korner sa desne strane.

Pet minuta kasnije Leroy Sane ponovo asistent, a sada je strijelac sjajni Harry Kane. Bayern je čuvao tih 2:0 do kraja poluvremena.

U nastavku meča Borussia se očekivano otvorila kako bi se vratila u meč, ali je to ostavljalo dosta prostora opasnim ofanzivcima Bayerna, koji su jednu kontru u 72. minuti iskoristili da završe posao na ovom gostovanju. U nadoknadi je Kane došao do hat-tricka pogodivši za 4:0.

Oglasi

Večerašnjim hat-trickom Kane je stigao do 15 golova u Bundesligi i sada ima gol više od Guirassyja iz Stuttgarta. Sane je treći na listi strijelaca sa osam golova. 

Kingsley Coman je s desne strane poslao sjajnu loptu za Kanea, koji je ostao sam i bez većih problema zatresao mrežu nemoćne Borussije.

Bayern će sljedećeg vikenda ugostiti Hoffenheim u još jednom zanimljivom meču Bundeslige, no prije toga ima duel sa Galatom u Minhenu u 4. kolu Lige prvaka.

Borussia, koja ostaje četvrta sa 21 bodom, ide na teško gostovanje u Stuttgart za sedam dana, ali i nju prije toga čeka težak meč u Ligi prvaka protiv Newcastlea kod kuće.

Kane 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko2
Farmerska liga uz francusku,zna se unaprijed 20 godina prvak
3 1
Majstorska utakmica Bayerna. Najbolja ove sezone i najsladja naravno. Bravo Bayern i kapa do poda
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi