Pred svlačionicom čekao igrača Bayerna, nije ga dočekao, kasnije ga je pronašao i krenuo je haos

Okršaj zvijezda nakon derbija

Pred svlačionicom čekao igrača Bayerna, nije ga dočekao, kasnije ga je pronašao i krenuo je haos

Edmir Škorić

U Dortmundu je u subotu Bayern razbio Borussiju sa 4:0, a junak je bio Harry Kane koji je postigao hat-trick u svom prvom velikom njemačkom derbiju.

Već nakon devet minuta Bayern je vodio 2:0, do kraja je nanio težak poraz nemoćnom rivalu, a neki od fudbalera Borussije teško su prihvatili težak poraz.

Tako njemački mediji pišu da je nakon meča jedan od njih čekao Kingsleyja Comana ispred svlačionice. Defanzivac Julian Ryerson imao je tokom meča sukobe sa krilom gostiju i odlučio je da se obračuna sa Francuzem po završetku duela.

Kada se nakon nekoliko minuta čekanja Coman nije pojavio, Norvežanin je prišao Sergeu Gnabryju koji je hodao.

"Gdje ti je drugo krilo?", navodno je upitao igrača Bayerna.

Oglasi

Nakon nekog vremena, Ryerson je pronašao Comana i oba igrača su - kao i tokom meča - napali jedan drugog.

Na kraju ih je morao razdvojiti jedan od redara stadiona, iako se na sreću završilo samo verbalnom svađom. Defanzivac Borusije se smirio i otišao u svoju svlačionicu.

"Ništa se nije dogodilo", rekao je Coman novinarima Bilda, dok je hodao do klupskog autobusa. Ryerson im je rekao da "nema nikakvih problema".

Sada se oba igrača pripremaju za utakmice Lige prvaka. U utorak, 7. novembra, Borussia će igrati na svom terenu protiv Newcastlea, a dan kasnije Bayern će ugostiti Galatasaray. Oba njemačka kluba su dobila prve mečeve protiv ovih rivala i trenutno se nalaze na mjestima koja će im omogućiti prolazak u nokaut fazu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Što se Bundeslige tiče, Bayer Leverkusen je na vrhu tabele sa 28 bodova, dok Bayern ima 26, a Stuttgart 21 bod sa utakmicom manje. Isto bodova ima i četvrta Borussia, dok Leipzig na petom mjestu ima 20 bodova.

Bayern ne bi trebao imati težak posao narednog vikenda kada će ugostiti Heidenheim, a potom gostuje Koelnu, dok će mjesec kompletirati domaćim susretom s Kopenhagenom u Ligi prvaka.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi