Pravila su pravila

Harry Kane se hvata za glavu, ima tri hat-tricka, a Bundesliga ne priznaje nijedan!

Edmir Škorić

Engleski napadač Harry Kane pruža fantastične partije otkako je ljetos iz Tottenhama prešao u Bayern i čak na tri meča Bundeslige zabio je hat-trick.

U okviru petog kola Bundeslige Bayern je na Allianz Areni dočekao Bochum i deklasirao ga rezultatom 7:0. Kane je u tom meču dao tri gola.

Nedugo nakon toga tri puta je tresao mrežu Darmstadta (8:0), da bi u Dortmundu protiv Borussije ponovio taj podvig i tri puta tresao mrežu rivala.

Engleski reprezentativac je do sada postigao čak 15 golova u Bundesligi, ima i pet asistencija. Ima i tri hat-tricka. Ili, ipak, nema?!

Prema pravilima Bundeslige, ma koliko bizarno zvuči, Kane tehnički još nije postigao svoj prvi hat-trick za Bayern. U Njemačkoj, naime, igrači moraju postići tri gola u nizu i to u jednom poluvremenu.

To znači da, budući da su Kaneovi golovi bili raspoređeni u oba poluvremena, ili kada su drugi igrači Bayerna zabijali između, on tehnički tek treba da postigne svoj prvi bundesligaški hat-trick.

Napadač Manchester Cityja Erling Haaland je postigao tri gola u drugom dijelu svog debija u Bundesligi u pobjedi Borussije od 5:3 nad Augsburgom u januaru 2020., ali mu je uskraćen hat-trick u klasičnom smislu zahvaljujući Sanchou koji je pogodio između prvog i drugog gola Norvežanina.

Koliko god zvuči grubo, pravila su pravila i Nijemci ih poštuju, pa Kane još mora da radi da bi došao do "pravog" hat-tricka u Bundesligi.

Kako god, Kaneove golove niko ne može da obriše, a on je nakon svake utakmice u kojima je dao hat-trick uzimao loptu i nosio kući.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

S obzirom na to u kakvoj je formi, moglo bi se vrlo brzo dogoditi da Kane dođe do "tehnički ispravnog" hat-tricka, odnosno da u jednom poluvremenu postigne tri gola u nizu.

A da bi sve bilo najsavršenije moguće, trebalo bi da postigne gol glavom, lijevom i desnom nogom. No, da sada ne pretjerujemo...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.