Oliver Kahn ima novi posao

Iznenađenje u Njemačkoj

Oliver Kahn ima novi posao

Edmir Škorić

Krajem maja ove godine Oliver Kahn je zajedno sa Hasanom Salihamidžićem dobio otkaz u Bayernu.

Legendarni njemački golman radio je kao direktor Bayerna, ali uprava kluba nije bila zadovoljna potezima njega i Salihamidžića u završnici prošle sezone, pa su obojica smijenjeni istog dana kada je klub osvojio 11. uzastopnu titulu u Njemačkoj.

I Oliver i Hasan su ljeto iskoristili za odmor od fudbala, a još uvijek se čeka njihov povratak sportskim aktivnostima, ako ga i bude uskoro. Do tada, Kahn će snimati videa za internetsku platformu Meet Your Master, a sve kako bi objasnio način na koji je ostvario uspjeh u karijeri.

Odnosno, nekadašnji golman Bayerna i njemačke reprezentacije radit će kao svojevrsni life coach, odnosno svojim savjetima će pomagati drugima da izgrade bolje živote.

Ovu platformu pokrenuo je njemački glumac Heiner Lauterbach sa suprugom Viktorijom.

Oglasi

"Snaga volje, motivacija i uvjerljivost ključne su komponente mog doprinosa platformi Meet Your Master, čiji su vlasnici Viktoria i Heiner Lauterbach", objavio je Kahn na X-u.

Vjerovalo se da će Kahn ostati u fudbalu nakon što je napustio Bayern, no on se sada odlučio na potpuno novi posao.

Kahn je na ružan način završio svoju epizodu na Allianz-Areni. Pobijesnio je kada su mu javili da će biti smijenjen, a na kraju mu je zabranjen dolazak na proslavu titule koja je teško izborena u posljednjem kolu.

Podsjetimo da je Bayernu pomogao Mainz koji je u Dortmundu iznenađujuće odigrao 2:2 iako je Milionerima bila potrebna pobjeda za naslov prvaka.

Za razliku od Olivera Kahna, Salihamidžić je i dalje bez posla. Uživa s porodicom, a nije poznato hoće li se uskoro prihvatiti novog izazova, da li u fudbalu ili u nekoj drugoj poslovnoj sferi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dvojcu najviše zamjere što je u odlučujućem dijelu sezone smijenio Juliana Nagelsmanna, a za njegovog nasljednika postavio Thomasa Tuchela, nakon čega su krenuli loši rezultati Bavaraca, ali spas je bila ta osvojena titula, barem za njemačkog trenera.

Ove sezone Bayernu dobro ide u Ligi prvaka, ali je ispa u Kupu od trećeligaša Saarbruckena, dok u Bundesligi zauzima drugo mjesto s dva boda manje od Bayera.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti