Potez koji ledi krv u žilama: Član Borussijinih ultrasa umire, ovo su mu poručili navijači Bayerna

To je tako u životu i u fudbalu

Potez koji ledi krv u žilama: Član Borussijinih ultrasa umire, ovo su mu poručili navijači Bayerna

Edmir Škorić

U subotu je odigran veliki njemački derbi između Borussije Dortmund i Bayerna, a gosti iz Minhena su na krilima Harryja Kanea, koji je zabio hat-trick, slavili visoku pobjedu rezultatom 4:0.

Borussia nije uspjela da se suprostavi Bayernu, koji je na najbolji način odgovorio na kritike zbog prethodne neočekivane eliminacije iz DFB Pokala od trećeligaša Saarbruckena.

Bayern je očitao lekciju svom velikom rivalu, a lekciju iz ljudskosti održali su navijači bavarskog kluba, koji su u velikom broju stigli u Dortmund.

Naime, oni su na Signal Iduna Parku poslali poruku za predstavnika Borussijinih ultrasa Marcela, kome je dijagnosticirana smrtonosna bolest.

Marcel je član BVB-ove Ultra grupe The Unity, a njegova bolest ujedinila je navijače širom Njemačke.

Oglasi

"Nikad ne odustaj, Marcel", bila je poruka Bayernovih navijača koji su takođe podržali kompletnu navijačku grupu rivala uz poruku da ostanu jaki u ovom teškom momentu.

Prije dvije sedmice sličnu poruku je imala i navijačka grupa Werdera tokom utakmice s Borussijom Dortmund.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Iako smo svjedoci raznih mržnji među navijačima na fudbalskim utakmicama, brojnim tučama, pokušajima čak i ubistava, ovo je ipak primjer za svaku pohvalu.

Navijaču Borussije možemo sa da poželimo da nastavi svoju borbu sa opakom bolešću i da pokuša da je pobijedi, što bi naravno s oduševljenjem dočekali svi ljubitelji fudbala širom Njemačke.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ratip irats
Cuj potez koji ledi krv u zilama!? Jesu li mu pozelili da umre ili da ozdravi?? Boze sacuvaj naslova!!
3 0
rabodimis
Ja sam pomislio da je minimalno ratno stanje u toku.. XD A ono ljudi prekucali dobrotom i razumijevanjem.. Ovo bi autor trebao da prenese sa odusevljenjem, sport u punom i najljepsem izdanju.. Kapa do poda za ljude ! Cuj ledi krv... XD
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi