Cvjetinović operisao rame

Velika nada bh. fudbala morala pod nož, čeka je nekoliko mjeseci pauze

Eldar Ganibegović

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Mladen Cvjetinović operisao je rame. Čeka ga nekoliko mjeseci pauze.

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u mjesecu novembru nastavlja kvalifikacije za EURO utakmicom protiv Kipra.

Selektor Igor Janković prije nekoliko dana objavio je spisak fudbalera na koje računa za meč u Larnaki, no na njemu nema 20-godišnjeg Mladena Cvjetinovića.

Razlog tome je što je defanzivac njemačkog Ingolstadta doživio povredu ramena. Zbog toga će s terena izbivati nekoliko mjeseci.

Fudbaler rođen u Berlinu je uspješno operisan, te ga sada čeka proces oporavka. Nadamo se da će se što prije vratiti na teren.

Podsjetimo, on je dijete Herthe iz koje 2022. godine odlazi u berlinsku Viktoriju, da bi ovog ljeta stigao u Ingolstadt koji se takmiči u trećem rangu.

Za U-21 reprezetnaciju BiH igrao je sedam puta, dok je deset nastupa upisao u juniorskoj selekciji. Osim na poziciji stopera, može igrati na desnom beku.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Inače, naša U-21 selekcija je u prva tri kola kvalifikacija zabilježila tri poraza. Redom smo gubili od Slovenije, Austrije i Francuske. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.