U oktobru je okrenuo leđa BiH i otišao u Švedsku: Sada su mu Šveđani priredili bolno poniženje!

Loše vijesti za Zinedina Smajlovića

U oktobru je okrenuo leđa BiH i otišao u Švedsku: Sada su mu Šveđani priredili bolno poniženje!

Eldar Ganibegović

Fudbaler mlađih selekcija italijanskog Leccea prošlog je mjeseca odlučio ne odazvati se u U-21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Umjesto toga izabrao je Švedsku, a sada je od Šveđana dobio bolno prizemljenje i poniženje.

Nije nikakva novost da neki igrači igrajući za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u mlađim kategorijama samo pokušavaju sebi dići cijenu i skrenuti pažnju Srbije i Hrvatske. Na sličan način o tome je za SportSport.ba nedavno govorio i selektor Igor Janković.

Jedan takav primjer bio je nekadašnji igrač Zrinjskog, a sada Rijeke, Silvio Ilinković. On je u septembru odbio poziv Igora Jankovića i rekao da se nada Hrvatskoj, no poziv Vatrenih još nije dočekao.

Ruku na srce, takvo nešto ne bismo očekivali od igrača koji je već izabrao da igra za Bosnu i Hercegovinu, a imao je mogućnost da igra za Švedsku. No, dogodilo se i to.

Mladi Zinedin Smajlović u septembru nije dobio ni minute protiv Slovenije i Austrije u prva dva kola kvalifikacija za EURO, da bi mjesec dana nakon toga odbio doći i otišao igrati za Švedsku.

Oglasi

Debitovao je za mladu selekciju ove skandinavske zemlje, ali je zato ovog mjeseca doživio prizemljenje. Uopšte se nije našao na spisku U-21 selekcije Švedske.

Sigurno je da će se mnogo kajati ako u budućnosti ne bude imao mjesta u Švedskoj. Uvrijedio se što bez minute seniorskog fudbala nije dobio ni minut od Igora Jankovića u septembru, te je, čini se dosta ishitreno, donio vrlo veliku odluku.

Švedska nam je možda otela Smajlovića na kojeg ni ne računa, no svakako im hvala za Hadžikadunića, Nalića, te Ahmedhodžića za kojeg se nadamo da će se u martu vratiti u redove naše reprezentacije. 

Top Komentari

enko
I vi sere*e kao da nasa reprezentacija nije nikom okrenula ledza,odnosno ljudi koji vode politiku.pa vidite kako se odnose prema legendama koje cekaju u redu da kupe kartu ili zamole nekoga da kupi kartu za utakmicu reprezentacije a selma bajrami se uvali u lozu.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti