Mladi bh. reprezentativac teže povrijeđen, čeka ga duga pauza

Potvrdio je to i njegov klub

Mladi bh. reprezentativac teže povrijeđen, čeka ga duga pauza

Samir Mlaćo

Loše vijesti dolaze iz Njemačke. Naime, mladi bh. reprezentativac Mladen Cjetinović doživio je tešku povredu na treningu i neće ga biti u kadru u narednom periodu.

Cvjetinović nastupa za njemački Ingolstadt, a povrijedio je ključnu kost. Iz njemačkog kluba nisu saopštili više detalja o povredi, no jasno je da će mladi nogometaši morati na posudbu.

Očekuje ga duže izbivanje sa terena, te oporavak koji će trajati jako dugo.

Klub mu je poželio da se što prije vrati i priključi saigračima, te tako pružio podršku.

Cvjetinović je ove ove sezone upisao 13 nastupa za Ingolstadt, a rođen je u Berlinu. Nastupao je i za Viktoriju Berlin, te mlade selekcije Herte iz Berlina.

Oglasi

Njegov tim je trenutno u trećoj ligi Njemačke i zauzima sedmo mjesto. Za liderom Dresdenom zaostaje 11 bodova, a direktno u popularnu Cvajtu idu dva prvoplasirana tima. Treći će igrati doigravanje sa posljednjeplasiranim iz drugog ranga takmičenja.

Tek mu je 20 godina, a prvo je nosio dres juniorske te zatim mlade reprezentacije naše zemlje. Do sada je za U-21 selekciju upisao sedam nastupa, a nastupao je i u kvalifikacijama za EP koje su u toku.

Naša reprezentacija ima tri poraza, iako smo u pojedinim utakmicama igrali vrlo dobro. Na kraju smo na 'nuli', a Cvjetinović je upisao 90 minuta protiv Slovenije, 16 protiv Austrije, dok protiv Francuske nije bio u kadru.

Skupocjena selekcija Francuske na Grbavici je tada slavila u posljednjim minutama meča sa 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti