Janković objavio spisak

Janković objavio spisak

O. Lekić

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Igor Janković, objavio je spisak za predstojeću utakmicu s Kiprom u kvalifikacijama za EURO.

Selektor Igor Janković je pozive uputio sljedećim igračima:

Muhamed Šahinović (Sarajevo), Petar Zovko (Spezia, Italija), Tarik Muharemović (Juventus, Italija), Saša Marjanović (Zemplin Michalovce, Slovačka), Nermin Mujkić (Sloboda), Raid Šuta (GOŠK), Filip Račić (Zvijezda 09), Aldin Mešić (Igman Konjic), Danilo Moconja (BSK Banja Luka, posuđen iz FK Borac), Nail Omerović (Osijek, Hrvatska), Milorad Stajić (Radnički Niš, Srbija), Matej Šakota (Slaven Belupo, Hrvatska), Madžid Šošić (Radomlje, Slovenija), Tarik Ramić (Zrinjski), Petar Sučić (Dinamo Zagreb, Hrvatska), David Čavić (Borac), Muhamed Buljubašić (Sarajevo), Enver Kulašin (Borac), Admir Bristrić (Olimpija, Slovenija), Aleksandar Kahvić (OFK Beograd, Srbija), Filip Čuić (Hajduk Split, Hrvatska).

Utakmica je na programu 17. novembra u 18 sati na stadionu „Antonis Papadopoulos“ u Larnaki.

"Očekuje nas još jedna utakmica u kvalifikacijama sa kvalitetnim protivnikom. Iako dosadašnji rezultati nisu onakvi kakvi smo željeli da budu, igra koju smo pokazali protiv Austrije i Francuske je ipak bila na visokom nivou. Ako ponovimo zalaganje iz tih utakmica rezultat neće izostati", rekao je selektor, te dodao:

"Koristim ovu priliku da čestitam Ivanu Bašiću na pozivu u „A“ tim. To je pokazatelj da smo na pravom putu, ali isto tako je činjenica da će nam on mnogo nedostajati jer je, kao kapiten i veoma kvalitetan igrač, mnogo značio za ovaj tim. Siguran sam da će u budućnosti još igrača iz ove selekcije dobiti poziv u „A“ reprezentaciju."

Okupljanje je zakazano za 12. novembar u Etno selu Stanišići.

Podsjetimo, naša selekcija je u uvodne tri utakmice doživjela isto toliko poraza i do redom od Slovenije, Austrije i Francuske, te ostaje da se nadamo da na Kipru možemo do prvog trijumfa.

Top Komentari

Hocemo Dejana Poparu u reprezentaciju! Deda je najjaci mladi igrac u ligi!
0 0
Sram te bilo Jankovicu majmunčino! Zoves igaca iz BSK-a a Dejan Popara standardan u Slogi nema mesta u ovoj sramnoj reprezentaciji. Smećaru jedan korumpirani,radis za menadzere klošaru jedan i alkosu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi