Na legendarnom stadionu

Navijač sa zastavom Palestine prekinuo meč Lige prvaka, reakcija zaštitara je bila iznenađujuća

Haris Zilić

U toku je utakmica četvrtog kola Lige prvaka u grupi A između danskog Kopenhagena i engleskog velikana Manchester Uniteda, a u prijestolnici Danske vidjeli smo već dosta uzbuđenja.

United je poveo sa 0:1 u drugoj minuti kada je mrežu Kopenhagena zatresao Hojlund, a isti igrač je kasnije u 28. minuti pogodio za 0:2.

U 17. minuti susreta bio je kraći prekid na legendarnom Parkenu. Jedan od gledatelja utrčao je na teren sa zastavom Palestine i pretrčao skoro cijeli teren dok zaštirati nisu reagovali.

Treba napomenuti da nisu zaštitari reagovali nasilno, sačekali su da navijač dođe od aut linije i nakon toga ga odveli na tribine.

Utakmica je brzo nastavljena, a pomenuti navijač je dobio pomiješane reakcije sa tribina.

Bilo je ovacija i podrške za ovaj potez, ali bilo je i zvižduka.

Vjerovatno Kopenhagen čeka kazna UEFA-e zbog organizacije utakmice.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Što se rezultatskog dijela tiče večerašnji meč je veoma bitan za oba kluba.

Posebno se to odnosi na domaći Kopenhagen koji bi u slučaju poraza ostao na minimalnim šansama da proljeće dočeka u Evropi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.