Došli kao pojačanja, odlaze pognutih glava - Iskusni dvojac napušta Manchester United
Foto - EPA

Januar će biti prometan

Došli kao pojačanja, odlaze pognutih glava - Iskusni dvojac napušta Manchester United

Midhat Šljivak

Manchester United ove sezone igra izuzetno skroman fudbal. Tim Erika ten Haga nikako da sastavi dvije dobre utakmice, pa su navijači itekako bijesni trenutnom pozicijom kluba. Zbog toga se očekuju promjene unutar tima u januaru, a izvjesni su odlasci iskusnih fudbalera Casemira i Raphaela Varanea.

Manchester United pokušat će probuditi tim promjenama tokom januarskog prijelaznog roka. Očekuje se nekoliko promjena u klubu i odlazak nekih poznatih lica.

Među fudbalerima čiji se odlazak očekuje je iskusni dvojac Casemiro i Raphael Varane. Obojica imaju ponude iz Saudijske Arabije i očekuje se da će upravo tamo nastaviti karijeru.

Casemiro je jako dobro počeo karijeru na Old Traffordu po dolasku iz Real Madrida u ljeto prošle godine. Bio je sjajan, zabijao je i golove, no ove sezone kao da mu je talenat nestao iz nogu.

Sve je izvjesnije da iskusni 31-godišnji vezni fudbaler od januara više neće nositi dres Crvenih đavola. Dobio je ponudu iz Saudijske Arabije, United ga je spreman pustiti i očekuje se njegov odlazak.

Oglasi

Također, put Arapskog poluotoka će i 30-godišnji defanzivac Raphael Varane. Francuza uništavaju povrede od dolaska na Old Trafford, nije u dobrom fizičkom stanju i jasno je da ne može previše pomoći klubu.

Zbog toga je i on na transfer listi. Rukovodstvo kluba neće praviti nikakve probleme oko njegovog odlaska iz kluba u kojem je odigrao 73 utakmice tokom gotovo dvije i po godine.

Iskusni fudbaleri došli su kao pojačanja na Teatar snova. Međutim, izuzev određenih utakmica ni oni nisu pokazali previše i iz kluba će očigledno otići bez nekih značajnijih uspomena.

Pored odlaska iskusnog dvojca najavljuje se i mogući odlazak Brazilca Antonyja koji nikako nije opravdao očekivanja za čovjeka plaćenog 100 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Januar će očigledno biti prometan na Old Traffordu i vidjet ćemo šta će se dešavati u Unitedu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
Ništa od toga. Svi ostaju.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi