Planira se spektakl

Leo Messi se vraća na Camp Nou: Poluvrijeme će igrati za Barcelonu, poluvrijeme za protivnika!

Eldar Ganibegović

Lionel Messi mogao bi se vratiti na Camp Nou. Ne u redove Barcelone, nego da odigra oproštajnu utakmicu na stadionu koji mu je bio dom 21 godinu.

Godine 2021. je kao slobodan igrač Lionel Messi zbog loše ekonomske situacije u Barceloni morao napustiti klub. Otišao je, dakle, bez obeštećenja.

Potpisao je tada za PSG. U francuskom klubu zadržao se dvije godine, no san o Ligi prvaka nikada nije dosanjan.

Kružile su glasine da će se Argentinac vratiti u Barcelonu nakon isteka ugovora u Parizu, no to se nije dogodilo.

Messi je nakon završetka saradnje s PSG-om odlučio da napusti Evropu. Potpisao je za Inter Miami i prvi je igrač koji je u dresu nekog kluba van Evrope osvojio Zlatnu loptu.

Camp Nou je trenutno u fazi renoviranja, a Leo Messi bi se na njega mogao vratiti. I to na njegovom otvaranju.

U sklopu 125. godišnjice Barcleone planira se utakmica s fudbalskom reprezentacijom Argentine i to na otvaranju novog izdanja kultnog Camp Nou stadiona.

Plan je da Lionel Messi igra 45 minuta u dresu Barcelone i na taj način se oprosti od kluba, a onda da 45 minuta igra i u dresu Argentine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ostaje da vidimo šta će od svega da bude. Jasno je da bi to bio veliki dan za navijače Barcelone, koji bi po posljednji put gledali čarobnjaka iz Rosarija u dresu voljenog kluba. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.