Dao je preko 800 golova u karijeri, a sada otkrio koji mu je najdraži ikad: "Uvijek ću pamtiti..."

Gol o kojem se i danas priča

Dao je preko 800 golova u karijeri, a sada otkrio koji mu je najdraži ikad: "Uvijek ću pamtiti..."

E. Čaušević

Lionel Messi po osmi put u svojoj karijeri osvojio je Zlatnu loptu za najboljeg igrača svijeta u čemu je apsolutni rekorder. Argentinac je dao i intervju za L'Equipe nakon ceremonije u Parizu i otkrio je, između ostalog, koji mu je najdraži gol u karijeri.

Messi je prošle sezone uspio da s Argentinom osvoji titulu na Svjetskom prvenstvu koja je jedino nedostajala u njegovoj nevjerovatnoj karijeri, te je to bio detalj koji je na kraju presudio što se tiče glasanja za Zlatnu loptu.

Argentinac je nadmašio Erlinga Haalanda koji je briljirao na klupskom nivou s Manchester Cityjem gdje je osvojio skoro sve što je mogao, no to mu nije bilo dovoljno na kraju da dođe do Zlatne lopte.

Messi je nakon ceremonije u Parizu dao intervju za L'Equipe u kojem je pričao o mnogim stvarima, ali jedan detalj se posebno našao u centru pažnje.

Poznato je da je vjerovatno najbolji fudbaler svih vremena u karijeri zabio preko 800 golova igrajući za Barcelonu, PSG, Inter Miami i reprezentaciju Argentine, a novinar ga je pitao koji je za njega najdraži gol koji je postigao.

Oglasi

Jasno je da to nije nimalo jednostavno pitanje pored svih nevjerovatnih golova koje je Messi dao, no jedan gol će uvijek da pamti.

"Uvijek govorim da su posebni golovi one koje postignete u najvećim utakmicama. Dao sam golove u finalima Lige prvaka, sada i u finalu Mundijala. Ne znam, gol kojeg se uvijek sjećam zbog načina na kojeg sam ga dao i činjenice koliko je bio važan je pogodak u polufinalu Lige prvaka protiv Real Madrida kada smo pobijedili 2:0 na Bernabeu. To je gol kojeg ću pamtiti uvijek", rekao je Messi.

Taj meč igrao se 2011. godine kada su se Real i Barcelona sastali u polufinalu Lige prvaka. To je bila prva utakmica i igrača se na Bernabeu, a Katalonci su na krilima Messija slavili sa 2:0.

Messi je prvi gol dao u 76. minuti na asistenciju Afelayja, a 11 minuta kasnije zabio je nestvaran gol za 2:0 kada je prošao skoro cijelu odbranu Reala i savladao je Casillasa.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

[twitter]https://twitter.com/OPrisi2/status/1719904344538329436[/twitter]

Barcelona se plasirala na kraju u finale gdje je na Wembleyju sa 3:1 pobijedila Manchester United, a i u finalu je Messi uspio da postigne jedan pogodak.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
8. O. G.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti