Albanac je opljačkao Ronalda, Benzemu i Ramosa, kad je na red došao Messi rekao je "ne", evo i zašto

Lopov koji kontroliše 100 ljudi

Albanac je opljačkao Ronalda, Benzemu i Ramosa, kad je na red došao Messi rekao je "ne", evo i zašto

A. Čaušević

U Španiji nije strana pojava da najveće fudbalske zvijezde budu na meti pljačkaša, naravno ukoliko se ne zovete Lionel Messi. Pomalo nevjerovatnu priču ispričao je poznati mafijaš albanskog porijekla koja najbolje potvrđuje ko je i šta Argentinac u svijetu.

U prošlosti je na Pirinejkom poluostrvu opljačkan veliki broj zvučnih imena. Ljetos je na meti bio Sergio Ramos, a početkom godine Karima Benzema dok je igrao u Realu i Gennaro Gattuso kada je vodio Valenciju.

Sve pljačke navodno je izvela ista grupa koju je predvodio Albanac koji se predstavlja kao "Alberto" i koji je pristao dati intervju za španske medije.

Tokom intervjua Alberto je govorio i o Lionelu Messiju, jednom od rijetkih velikih fudbalera koji su igrali u Španiji, a da pri tome nisu opljačkani.

Alberto tvrdi da je postojala prilika za to, ali da se je odbio pljačku iz poštovanja prema Messiju koji se smatra najboljim fudbalerom u historiji.

Oglasi

"Nekoliko puta sam zaustavio ljude koji su htjeli ući u Messijevu kuću. Zapravo sam jako ponosan što sam ih uspio zaustaviti".

"Nedavno, mislim prije godinu dana, pojavili su se neki koji su predlagali obijanje Messijeve porodične kuće."

"On je tada bio u Parizu sa svojom porodicom. Bio sam na licu mjesta, jer jako dobro poznajem kraj, ali nisam htio to učiniti."

"Nisam to učinio iz poštovanja prema Messiju, jer ga volim", rekao je famozni Alberto za madridski list AS.

Inače, Albanac tvrdi da kontroliše više od 100 ljudi koji izvode pljačke, a osim Benzema i Ramosa, u prošlosti je njegova grupa opljačkala i Cristiana Ronalda.

Prije bilo kakve krađe lopovi su dužni od njega tražiti dozvolu te informisati ga o kakvoj vrsti krađe se radi. Upravo iz tog razloga je sposoban i spriječiti druge pljačke kao što je to bio slučaj sa Messijevim domom.

Pojedine grupe koje djeluju odvojeno od albanskog klana su proljetos pokušale opljačakati Messija, ali njihov napad je bio bezuspješan.

Oglasi