Gerard Pique: Realove posljednje osvojene Lige prvaka se niko neće sjećati

Interesantna izjava

Gerard Pique: Realove posljednje osvojene Lige prvaka se niko neće sjećati

Edmir Škorić

Bivši igrač Barcelone Gerard Pique dao je komentar koji je razbijesnio sve navijače Real Madrida.

Pique, koji je često u medijima zbog raskida sa bivšom partnerkom Shakirom, sada je gostovao za RAC1 i govorio o fudbalu, a neizbježna tema bili su Barcelona i Real Madrid.

Što se tiče Real Madrida, Pique je rekao da "mi smo u zemlji u kojoj ima više ljudi iz Madrida nego iz Barce i to je glavni grad, mi ćemo uvijek biti ti koji će biti sa strane i pokušavati smetati".

"Ne moramo ulaziti u ove ratove i krčiti svoj put, koji je usko povezan s njihovim zbog rivalstva, ali pokušao bih se usredotočiti na to ko smo mi. Glupost je govoriti da smo mi pobjeđivali uz pomoć sudija kad smo to radili na način da uništimo naše protivnike na terenu sjajnom igrom", dodao je Pique.

"Kad mi pobijedimo, pamte nas zauvijek, kad oni pobijede, to je još jedan trofej. Posljednja osvojena Liga prvaka je bilo čudo jer su bili inferiorni u svakom meču, ali toga se niko neće sjećati".

Oglasi

Upitan o Viniciusu, Pique je priznao da je uvijek volio igrati protiv igrača poput Viniciusa jer je to bio izazov. "Morao si biti jako usredotočen. Ako me nešto muči, to je to, izazovi, ali život prolazi i postoje faze".

Što se tiče Barcelone, rekao je da je potrebno strpljenje, kao i u svakom projektu.

"U Andori smo izgubili pet uzastopnih poraza i neću otpustiti trenera. Dokle god postoje rješenja, morate biti strpljivi. Znam da ovdje morate pobjeđivati ​​svaki dan, ali Xavi je iz kuće, on to zna, volio je klub i on je idealna osoba za vođenje Barce. Moramo pobjeđivati ​​i igrati dobro, a kad osjećaji nisu tako dobri, dolaze živci i kritike. Razina potražnje je vrlo visoka i tako treba biti. Ali kad si unutra, navikneš se. U Madridu bi bili oduševljeni trijumfom poput onog u San Sebastianu, ali ne i mi. To stavlja dodatni pritisak na igrače."

"Ne bavim se sportom godinu dana jer bavljenje sportom radi njega i bez takmičarskog naboja mi ne ide. Ali mislim da sam dobro prošao i ne bih se vraćao nazad. Zadovoljan sam svojom karijerom i donio sam pravu odluku. Gledam utakmice, pratio sam El Clasico, nisam gledao jučerašnju utakmicu, bio sam na putu. Gledam i utakmice Andore".

Potražite više informacija na temu La Liga:

O svojoj ideji da se kandidira za predsjednika Barce, izjavio je da je to sada u drugom planu: “Ne isključujem mogućnost da budem predsjednik Barcelone, ali nemam to sada u planu. Jako je teško, požrtvovno i izlažeš se. "Učinio bih to samo ako bi to moglo pomoći klubu."

Što se tiče napretka LaLige, bio je pun hvale za Gironu, za koju je rekao da “dobivaju brutalno lice Leicestera. Uzbudljivo ih je gledati kako igraju. Bit će jako teško, ali bilo je teško i Leicesteru. Vrijedni su divljenja".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Debil katalonski
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi