Svjesni su da može dati veliki doprinos za dobre rezultate kluba

Sve je spremno za veliki povratak Zlatana Ibrahimovića

Samir Mlaćo

Zlatan Ibrahimović je pred velikom povratkom u Milan. Švedski napadač bh. porijekla okončao je igračku karijeru, ali u Milan će se vratitit u drugoj ulozi.

Italijanski mediji tvrde da će se to desiti uskoro i da je sve završeno.

U Milanu su svjesni da Ibrahimović može donijeti velike stvari, a navodi se da je postigao dogovor sa Milanom, te da će biti na funkciji stručnog saradnika.

To bi se moglo desiti već za vikend, a njegova uloga bi prije svega treba biti veza između prvog tima i direktorata kluba, što jasno govori koliko je popularni Ibra cijenjen u gradu mode.

Imat će sigurno važnu ulogu i u svlačionici, igrači Milana mnogo mogu naučiti od Šveđanina u svakom smislu.

On je igračku karijeru završio proteklog ljeta, a prethodno je 24 sezone briljirao na terenima. Imao je i problema sa povredama, no ostao je vjeran Milanu.

Prepoznali su to i čelnici kluba te svakako ga žele zadržati.

“Razgovarao sam s Ibrahimovićem o preuzimanju moguće uloge u našem klubu. Neko poput Zlatana mogao bi biti važan kao savjetnik i za mene i za pomoć timu svojim liderskim duhom" , kazao je u jednom ranijem intervjuu vlasnik Milana Gerry Cardinale.

Šveđanin je prvi put stigao na San Siro u ljeto 2010. nakon što ga je Milan posudio iz Barcelone na sezonu za šest miliona eura. Tako je Ibrahimović u svom prvom mandatu u italijanskoj ekipi odigrao 41 utakmicu, zabio 21 gol i upisao 12 odlučujućih asistencija.

Nakon posudbe u Barceloni, Katalonci su Šveđanina u ljeto 2011. odlučili trajno dovesti Milan, u zamjenu za 24 miliona eura. Stigavši ​​drugi put u tim sa San Sira, Ibrahimović je za Rossonere odigrao 44 utakmice, postigao 35 golova i upisao 12 asistencija u sezoni 2011/2012. No, nakon samo jedne sezone Šveđanin je napustio Milan i prešao u PSG.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Treći put je u zimu 2020. godine ponovo došao u Milan, kao slobodan igrač nakon rastanka sa LA Galaxyjem, pa je osvojio Scudetto i u tom periodu zabio 37 golova uz 11 asistencija.

O sebi je uvijek imao jako visoko mišljenje, te je čak isticao da sebe smatra najkompletnijim nogometašem ikada.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.