Javila se "zvijer" koju je pretukao Ibrahimović: "Prvo me uhvatio za vrat i bacio na pod, a onda..."

Nakon godina šutnje

Javila se "zvijer" koju je pretukao Ibrahimović: "Prvo me uhvatio za vrat i bacio na pod, a onda..."

A. Čaušević

Zlatan Ibrahimović je već nekoliko mjeseci u fudbalskoj penziji. Gdje je god igrao nije izjegavao sukobe i ko je god ušao s njim u duel obično bi izvukao deblji kraj.

Kako su to zapravo znali izgledati dueli sa Ibrahimovićem ispričao je Nedum Onuoha, bivši igrač Manchester Cityja koji se sa Šveđaninom bh. korijena sukobio u MLS-u.

Bilo je to u vrijeme kada je sada već penzionisani napadač igrao za LA Galaxy, a Onuoha je bio član Real Salt Lake.

"Sjećam se kad je Ibrahimović stigao u MLS i njegovog predstavljanja. Mislim da je pokazao manjak poštovanja prema ligi. Kad smo igrali protiv LA Galaxyja do problema je došlo u drugom poluvremenu", započeo je Onuoha.

"Ja sam želio da mu stanem na put, on me uhvatio za vrat i bacio na pod. Poslije toga je počeo da galami da ustanem. Tad sam izgubio živce i od tada do kraja utakmice smo se samo raspravljali.

Oglasi

"Smijao mi se svaki put kad bih pogriješio. Zabio je gol za pobjedu i nasmijao mi se na lice, ta scena kruži internetom, nisam to vidio uživo što je bilo za moje dobro."

"Poslije utakmice na putu u svlačionicu prišao mi je i pitao mi je jesam li se smirio, ljubazno sam mu rekao da se udalji, ostali saigrači su mu rekli u kojem smjeru da ode."

Onuha se od fudbala oprostio prije dvije godine, dok je Ibrahimović kopačke o klin okačio na kraju prošle sezone.

Duel sa stamenim štoperom je samo jedan od brojnih koje je Zlatan imao tokom karijere i može se reći da je Onuha prošao kao praktično svaki njegov suparnik. 

Možda i jedini koji se dostojno usudio stati na crtu popularnom Ibri bio je Romelu Lukaku na zimu 2021. godine u utakmici Kupa Italije kada su se gledali oči u oči.

"Nažalost, nije bilo tog finalnog obračuna s njim . Poznavao sam ga od ranije i nije bio isti tip kao onaj s kojim sam se borio na terenu. Tada me to iznenadilo, jer on inače nije takav, dok ja jesam", rekao je Ibra nedavno o Belgijancu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi