Bayern slavio u golijadi, samo jedan neefikasan meč danas

Kane i Demirović obilježili dan u Bundesligi, novi kiks Borussije Dortmund

Edmir Škorić

U subotu u standardnom terminu od 15:30 sati odigrane su četiri utakmice 11. kola njemačke Bundeslige.

Bayern je u dobroj formi, a danas se očekivala lagana pobjeda kod kuće protiv Heidenheima, tima iz donjeg dijela tabele, no u jednom trenutku izgledalo je da bismo mogli svjedočiti "čudu".

Naime, Bayern je vodio 2:0, držao potpunu kontrolu nad utakmicom, a onda neočekivano u malom razmaku primio dva gola. Ipak, Heidenheim nije izdržao, ubrzo je Bayern došao i do trećeg gola i do nove pobjede. Na kraju je bilo 4:2.

Posebno raspoložen ove sezone u Bavarcima je Harry Kane. Englez je postigao dva nova gola, oba u prvom dijelu (14. i 44. minuta), a oba puta mu je asistirao Leroy Sane. Heidenheim je u 67. preko Kleidendiensta smanjio na 2:1, da bi Beste u 70. šokirao domaće.

No, samo dva minuta kasnije opet je Bayern vodio, a strijelac je bio igrač koji je ovog ljeta došao iz Borussije Dortmund, Raphael Guerreiro. Choupo-Moting je u 85. minuti završio posao.

Borussia nemoćna

Borussia Dortmund je gostovala u Stuttgartu i na kraju izgubila 2:1. Švabe su promašile penal u 11. minuti, Furich nije bio precizan, a kazna je stigla u 36. minuti kada je Fulkrug donio radost Dortmunđanima koji su do tada praktično bili nemoćni i bez šanse.

Stuttgart je s druge strane imao pregršt dobrih prilika, a u 42. minuti je golom Undava došao do zasluženih 1:1, da bi u 83. minuti povratnik nakon povrede, sjajni Serhou Guirassy sa bijele tačke donio veliki trijumf domaćoj momčadi.

U Augsburgu slave reprezentativca BiH Ermedina Demirovića, koji je u 53. minuti postigao spektakularan gol za 1:1. Prethodno je Hoffenheim vodio golom Weghorsta u 23. minuti. Demirović je igrao 93 minute, izašao je tek u nadoknadi, a njegova forma najviše raduje našeg selektora Savu Miloševića.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Jedini meč bez golova odigrali su Darmstadt i Mainz. Do kraja dana odigraće se još meč Bochuma i Koelna, dok su ostali dueli u nedjelju. Sastat će se Bayer i Union Berlin u Leverkusenu, Weder i Eintracht u Bremenu te Leipzig i Freiburg.

Na tabeli vodi Bayern sa 29 bodova, Bayer ima 28 i utakmicu manje, treći je Stuttgart sa 24 boda, dok Borussia ima 21 bod, a Leipzig 20 bodova. U opasnoj zoni nalaze se Mainz sa samo sedam bodova, Union Berlin sa šest i Koeln na dnu sa pet bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.