Objavljen je prvi transfer Bayerna za 2024. godinu - Tuchel zadovljno trlja ruke

Veliki je talenat

Objavljen je prvi transfer Bayerna za 2024. godinu - Tuchel zadovljno trlja ruke

Edmir Škorić

Bayern Minhen će svakako nastaviti da jača svoju ekipu, a uprava kluba spremna je ispuniti nekoliko želja Thomasa Tuchela.

Bayernu u posljednje vrijeme ide dosta dobro. Izborili su nokaut fazu Lige prvaka, u vrhu su Bundeslige iako trenutno imaju dva boda manje od vodećeg Bayera, ali uvjereni su da će osvojiti i 12. uzastopnu titulu.

Jedina mrlja je ispadanje od trećeligaša u Kupu Njemačke, no očito je cilj bio da se sve snage usmjere na dva, objektivno gledajući važnija takmičenja, barem iz perspektive i navijača i članova Bayerna.

Klub će u januaru inzistirati na dovođenju pojačanja, a specijalista za transfere, novinar Fabrizio Romano, već je najavio prvo pojačanje Bavaraca za 2024. godinu.

Riječ je o 17-godišnjem Nestoryju Irankundi, supertalentovani Australac rođen u Tanzaniji i koji možda igra na obje krilne pozicije i kao centralni napadač.

Oglasi

Trenutno je član australskog Aldeaidea, ali početkom 2024. godine mogao bi put Minhena. Bayern će ga platiti tek tri miliona funti uz određene bonuse, a navijači vjeruju da im dolazi još jedan veliki talenat koji bi u budućnosti mogao mnogo toga donijeti timu.

U 39 utakmica od 2022. godine postigao je devet golova za trenutno trećeplasirani tim u australijskoj A-ligi.

On je prvu utakmicu za seniorski tim odigrao 22. januara 2022. godine, kada nije imao ni 16 godina! Kako to obično biva, vjerovatno će početi karijeru u Bayernu u omladinskom timu, pa će postepeno dobijati šansu u prvoj ekipi.

Thomas Tuchel je dobio obećanje

Ipak, navijači se nadaju da će pored talentovanog Irankundija klub dovesti i neke iskusne fudbalere u januaru kako bi ostali konkurentni na oba fronta. Neophodna su pojačanja, naročito u defanzivnom dijelu, budući da je nedavno Tuchel imao velike probleme, a sve to izazvano povredama važnih igrača.

Uli Hoeness, sportski direktor njemačkog prvaka, odgovorio je da će Tuchel dobiti igrače koje želi, a to se naravno dopalo stručnjaku koji vodi Bavarce.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Je li to zaista rekao za transfere? Onda će ga sve to skupo koštati. Počet ćemo s transferima čim se otvori naredni prijelazni rok", poručio je Tuchel, a prenosi njegovu izjavu Bild.

Bayern je u srijedu navečer pobijedio Galatasaray sa 2:1 uz dva gola Harryja Kanea, a za vikend će ugostiti Heidenheim.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti