Bayern je doveo istinsku mašinu, a tek mu je 17: Top u nogama i brzina nestvarni su za tinejdžera
Foto - Noe Llamas

Nestory Irankunda je čudo

Bayern je doveo istinsku mašinu, a tek mu je 17: Top u nogama i brzina nestvarni su za tinejdžera

Midhat Šljivak

Nestory Irankunda (17) postat će novi igrač Bayerna. Australski fudbaler rođen u Tanzaniji stiže u Minhen u transferu vrijednom tri miliona funti plus bonusi, a stiže iz ekipe Adelaide Uniteda. Radi se o velikom talentu razornog udarca i u nogama ima istinski top.

Talentovani Nestory Irankunda postaje novi član Bayerna. Ovaj 17-godišnji krilni fudbaler dolazi u transferu vrijednom tri miliona funti iz australskog Adelaide Uniteda.

Ovaj mladi fudbaler je u omladinskim kategorijama bio dominantan. Igra izuzetan fudbal i u seniorskoj konkurenciji i radi se o zaista vrhunskom talentu.

Irankundu odlikuje nestvarna brzina, ali i pravi top u nogama. Golovi koje postiže su kao zakucavanja u košarci i golmani često nemaju nikakve šanse da odbrane bombe koje uputi prema golu.

Oglasi

On je za Adelaide debitovao kao 15-godišnjak i u 38 odigranih utakmica postigao je devet golova. Za U17 selekciju Australije zabio je 11 puta u samo sedam nastupa, što je sjajan učinak.

Nestory Irankunda oduševio je menadžera Adelaidea Carla Vearta. Nikad nije vidio takvog igrača.

"Na terenu radi stvari koje nisam vidio kod drugih igrača. Nevjerovatno je eksplozivan. Na treninzima uvijek ima minute čarolija tokom kojih niko ne želi ni pokušati da mu priđe", riječi su Vearta.

Irankundu australski mediji predstavljaju kao najboljeg fudbalera koji se ikad pojavio u Australiji. Svi su očarani onim što radi na terenu.

"U ovim godinama samo sam Lionela Messija vidio da igra ovako. Moć, vještine koje posjeduje... Nikad u životu nisam vidio 17-godišnjaka da igra ovako osim njega i Messija", riječi su njegovog saigrača Javija Lopeza.

Oglasi

Transfer ovog 17-godišnjaka u redove bavarskog velikana trebao bi uskoro biti zvanično potvrđen i očigledno je njemački šampion dobio zvijezdu u najavi.

Nestory Irankunda može nastupati za tri reprezentacije

Nestory Irankunda ima mogućnost nastupa za tri reprezentacije - Australiju, Tanzaniju i Burundi.

Australija je za sada njegovi izbor, ali pokušavaju ga obje afričke zemlje privoliti da u budućnosti nastupa za njihove selekcije.

Pravo nastupa za Burundi ima zbog roditelja. Otac Gideon i majka Dafroza rođeni su u Burundiju kojeg su potom napustili zbog ratnog stanja i otišli su u Tanzaniju gdje se 2006. godine u izbjegličkom kampu rodio Nestroy.

Kao tromesječna beba Irankunda je stigao u Australiju. Apsolutno sve ga veže za ovu državu i izvjesno je da afričke selekcije nemaju nikakve šanse u borbi za njegove usluge.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Australija na ovom momku gradi budućnost nacionalnog tima i vidjet ćemo kako će se on razvijati u narednim godinama. Ima sve predispozicije da uspije.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bavarac88
al znamo izabrat ove mlade igrace...musiala,alphonso davies,tell a sada i irankunda
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi