Meč 14. kola Premijer lige

Sve spremno za derbi u Banja Luci: Poznati sastavi Borca i Željezničara

Endin Čaušević

Borac i Željezničar igraju danas veliki derbi u okviru 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a već su poznati i početni sastavi oba tima.

Utakmica između Borca i Željezničara uvijek donese mnogo uzbuđenja na terenu, a sigurno je da će tako biti i danas na Gradskom stadionu u Banja Luci.

Borac ima ulogu favorita, ali u banjalučkom klubu su svjesni da im dolazi ekipa koja im je jedina uspjela nanijeti poraz u dosadašnjem dijelu sezone.

Željezničar je znatno oslabljen doputovao u Banja Luku, ali pobjedom u prošlom kolu protiv Sloge Meridina koliko-toliko vratilo se izgubljeno samopozdanje u svlačionicu Plavih.

Utakmica u Banja Luci počinje za nešto manje od sat vremena, a treneri oba tima već su saopštili sastave.

Borac: Mijatović, Jokić, Ćelić, Jurilj, Grahovac, Subić, Lukić, Kvržić, Čavić, Blagaić, Nišić.

Željezničar: Muftić, Galić, Kosorić, Dubačkić, Jašarević, Biber, Mekić, Drljo, Štilić, Boljević, Krpić.

Na klupi Željezničara neće biti novog trenera jer saudijski stručnjak Abdulhakeem Al-Tuwaijri nije dobio potrebnu papirologiju, te će debi na klupi Plavih upisati nakon reprezentativne pauze.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Glavni sudija današnjeg meča je Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora, a njegovi pomoćnici su Davor Maksimović (Doboj) i Stefan Tešanović (I. Sarajevo). Uloga četvrtog sudije pripala je Milošu Gigoviću iz Gradiške.

Podsjećamo, utakmica između Borca i Željezničara počinje u 15:15 sati, a poznato je da gosti neće imati podršku s tribina jer je popularnim Manijacima zabranjen dolazak na stadion Borca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.