MUP RS: Lešinari spremali napad na Manijake

Saopštili razloge zabrane dolaska navijača iz Sarajeva

MUP RS: Lešinari spremali napad na Manijake

M. Šljivak

Navijači FK Željezničar nisu u mogućnosti prisustvovati današnjem derbiju Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Borca u Banjaluci. MUP RS-a zabranio je dolazak navijačima iz Sarajeva, a sada su i objasnili razlog ove odluke.

MUP RS izdao je saopštenje nakon što je zabranio dolazak navijača FK Željezničar na današnji meč protiv Borca u Banjoj Luci.

Iz MUP-a su istakli kako su došlo do saznanja da je navijačka skupina Lešinari spremala napad na Manijake i da je zbog toga uslijedila odluka o zabrani dolaska gostujućim navijačima.

MUP RS je izdao sljedeće saopštenje:

"Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka su nakon izvršenih operativnih provjera i prikupljenih obavještenja u vezi sa održavanjem fudbalske utakmice 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine koja će se održati dana 12. novembra 2023. godine na Gradskom stadionu u Banja Luci između Fudbalskog kluba Borac iz Banja Luke i Fudbalskog kluba Željezničar iz Sarajeva donijeli bezbjednosnu procjenu da bi na navedenom događaju moglo doći do ugrožavanja bezbjednosti gostujućih navijača.

Oglasi

U skladu sa tim, Policijska uprava Banja Luka, obavijestila je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, da dolazak i prisustvo navijača Fudbalskog kluba Željezničar nije dozvoljeno.

Naime, izvršenim provjerama, došlo se do saznanja da navijači Fudbalskog kluba Borac spremaju napad na gostujuće navijače, na trasi kretanja odnosno tokom njihovog boravka na području Grada Banja Luka.

Imajući u vidu naprijed navedeno te činjenicu da su u prethodnom periodu evidentirani događaji i incidenti prilikom kojih su policijski službenici kod obje grupe navijača prije početka utakmica pronalazili opasne i nedozvoljene predmete, Policijska uprava Banja Luka nije željela da ugrozi bezbjednost samog događaja.

Policijska uprava Banja Luka preduzima mjere i radnje u cilju bezbjednog održavanja navedene fudbalske utakmice kao i održavanja zadovoljavajućeg stanja bezbjednosti na području koje operativno pokriva", navodi se u saopštenju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica Borac - Željezničar igra se danas s početkom od 15:15 sati.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Bravo Lesinari gazite ih
0 1
user1659354598
A sta vi radite,ne mozete obezbjediti dolazak gostujucih navijaca radi 300 klosara i narkomana,vi pokazujete da ste smjesna policija i sami sebi kaljate obraz
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi