U Borcu nema opuštanja pred dolazak Željezničara: "Oni su jedini koji su nam to napravili..."

Marinović i Grahovac se obradili novinarima

U Borcu nema opuštanja pred dolazak Željezničara: "Oni su jedini koji su nam to napravili..."

Endin Čaušević

Borac i Željezničar u nedjelju igraju veliki derbi u okviru 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a Vinko Marinović na jutrošnjoj press konferenciji otkrio je svoja očekivanja pred ovaj meč.

Borac koji je trenutno lider na tabeli dočekuje pred svojim navijačima Željezničar i jasno je da će imati ulogu favorita, ali i cilj da ostvari pobjedu i zadrži prednost koji ima ispred svojih pratitelja na tabeli.

Utakmica Borca i Željezničara igrat će se u nedjelju, a danas je u prostorijama banjalučkog kluba održana i press konferencija domaćeg tima na kojoj su se novinarima obratili Vinko Marinović i Srđan Grahovac.

Marinović je jasno poručio da nema opuštanja u redovima njegovog tima jer su igrači svjesni da je Željezničar jedini koji je uspio da ih pobijedi u dosadašnjem dijelu sezone.

"Ovu seriju derbija završavamo protiv ekipe Željezničara koja nas je jedina pobijedila u ovom dijelu prvenstva što govori da se radi o kvalitetnom sastavu. Mi iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje, a to se posebno odnosi na derbije i zbog toga očekujem da odigramo na istom nivou", rekao je Marinović i nastavio.

Oglasi

"Iz mog trenerskog ugla možda nam nedostaje da budemo mirniji i kvalitetniji u završinici, ali vjerujem da će ovaj meč pokazati da smo u dobroj formi. Želimo da se revanširamo Željezničaru za poraz u Sarajevu i da na pauzu odemo mirno i pripremimo se za nastavak prvog dijela sezone".

Srđan Grahovac poslao poruku navijačima FK Borac

Nakon Marinovića obratio se i iskusni veznjak banjalučkog kluba koji je također poručio da ekipa Borca iz meča u meč igra sve bolje.

"Još jedan derbi u nizu nas čeka. Tim igra zaista sve bolje i bolje, a to pokazuju i rezultati. U nizu ovih kvalitetnih utakmica smo možda zaslužili i više, ali ono ostvareno više odgovara nama nego našim konkurentima. Rastemo kao ekipa i mene kako kapitena to raduje. Zadovoljstvo je raditi s ovakvom grupom momak. Vidjelo se da imamo širok roster, tu su neki koji nisu bili u sastavu, no kada je došlo vrijeme da igraju i pomognu na pravi način su odgovorili zadacima. To je naš najveći kvalitet"., kazao je Grahovac i dodao.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Željezničar je stari poznanik i jedini tim koji nas je pobijedio i sigrurno je da neće biti lako. No, nedjelja je i odličan termin da navijači dođu u što većem broju i podrže nas u zadnjoj domaćoj utakmici ove polusezone. Idealna prilika da napravimo domaćinsku atmosferu i ispratimo Željezničar kući bez bodova".

Inače, Borac je trenutno prvoplasiran na tabeli sa 30 bodova i ima četiri boda, ali i meč više u odnosu na drugoplasirani Zrinjski. Željezničar je šesti na tabeli sa 18 bodova. Podsjećamo, meč se igra u nedjleju s početkom u 15:15 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Ako Bog da i u nedelju ćemo vas dobiti!!!
3 0
hzsg
Bolje bi zvucao naslov " u Borcu i NS BiH ništa ne prepuštaju slučaju". Delegirana pouzdana trojka iz okolice Banja luke.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi