Oglasili se i Manijaci nakon što im je zabranjeno da putuju u Banja Luku

Neće bodriti Željezničar danas protiv Borca

Oglasili se i Manijaci nakon što im je zabranjeno da putuju u Banja Luku

Endin Čaušević

Borac i Željezničar igraju danas veliki derbi u okviru 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a poznato je da na ovom meču neće biti gostujući navijači. Nakon zabrane dolaska u Banja Luku oglasili su se i popularni Manijaci zvaničnim saopštenjem na Facebooku.

MUP RS zabranio je navijačima sarajevskog kluba dolazak na današnju utakmicu na Gradskom stadionu u Banja Luci što je izazvalo dosta nezadovoljstva.

Željezničar je kritikovao takvu odluku nakon čega se oglasio i MUP RS koji je u saopštenju objasnio da je takva odluka donesena jer su došli do saznanja da navijači Borca spremaju napad na pristalice gostujućeg tima.

Međutim, saopštenjima tu nije kraj jer su se jutros oglasili i Manijaci zvaničnim saopštenjem i porukom "Stop represiji nad navijačima".

"Manijacima je zabranjen organizovan dolazak i prisustvo na utakmici svoga kluba protiv Borca u Banjaluci!

Oglasi

Već u prvim kontaktima sa MUP-om manjeg bh. entiteta bilo nam je jasno da nešto nije uredu čim su nam rekli da nas je Borac uslovio na svega 250 karata (što je prvi put do sada) i jasno nam naglasili da ukoliko nas bude bilo više odmah će kolonu sa vozilima vratiti nazad za Sarajevo. Kao što smo i očekivali, mjesta su u rekordnom roku popunjena.

Iako nam po propozicijama takmičenja NS/FS BiH, ali i po UEFA-inim pravilima pripada 5 % kapaciteta stadiona, ipak smo tu nelogičnu odluku i značajno manji broj ovaj put prihvatili. Zainteresovanost za odlazak u Banjaluku bila je skoro duplo veća, što je ustvari i približno broju koji nam prema propozicijama i pripada!

Ipak u petak dobijamo informaciju da nam je zbog bezbjedonosnih razloga zabranjen odlazak na ovo gostovanje. Postavlja se logično pitanje, kako je u dosadašnjem dijelu sezone dozvoljen dolazak ostalim navijačkim grupama u Banjaluku, a nama ipak ne? Zbog čega MUP manjeg bh. entiteta ne želi da radi svoj posao i iskoristi svoje maksimalne kapacitete u obezbjeđivanju ove utakmice?

Ovo nije ni prvi ni posljednji put da će nam biti zabranjeno neko gostovanje, mi smo nažalost svjesni toga, ali nam je dužnost dići glas protiv takvih diskriminirajućih odluka nadležnih organa i uložiti maksimalan trud i napor da se takvim odlukama stane u kraj!

Ovom prilikom također želimo ukazati na problem ulaska gostujućih navijača na stadione u Bosni i Hercegovini i njihovog odlaska. Apelujemo na sve kubove koji imaju organizovane navijačke grupe da se zauzmu za svoje navijače i insistiraju kod nadležnih organa da rade svoj posao i obezbjede prisustvo gostujućim navijačima od početka do kraja utakmice.

Ovakvom odnosu prema navijačima se mora konačno stati u kraj!", navodi se u saopštenju navijača Željezničara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

[STOP REPRESIJI NAD NAVIJAČIMA] Manijacima je zabranjen organizovan dolazak i prisustvo na utakmici svoga kluba protiv...

Posted by The Maniacs on Sunday, November 12, 2023

Veliki derbi Borca i Željezničara igra se danas s početkom u 15:15 sati. Borac je trenutno prvi na tabeli sa 30 bodova, dok je klub s Grbavice na sedmoj poziciji sa 18 osvojenih bodova.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zaccheroni
Golemo vam ne daju na stadion!?! Yebem im rs
0 0
user1659354598
Samo Manijacima zabranjeno??Svi mogu osim Manijaka??Lijepi strah
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi