Bavarci su bili jako oprezni

Najbolja "desetka" svijeta je izabrala Real prije Bayerna, kriva je ona: "Nisam ja muslimanka"

Admin Čaušević

Real Madrid i Bayern se već decenijama smatraju idealnim klubovima za igrati i obično nijanse odluče kada ova dva velikana žele istog igrala. A nekad se to zna desiti i zbog žene kao što je to bio slučaj sa svojevremeno najboljom desetkom svijeta.

Istinite priče o važnim pregovorima. Iza kulisa se dešava dosta toga, pogotovo kada su u pitanju sjajni igrači. Mesut Ozil je svojevremeno u Werder Bremenu bio je jedan od onih igrača s kojima se svi slažu. Od skauta, preko trenera, do predsjednika.

Svojevremeno najbolja "desetka" svijeta je označena kao idealnim igračem za kupovino. U ljeto 2010. godine po njega su stigli vrhunski klubovi: Real Madrid, Barcelona i Bayern.

U Bavarskoj su odlučili uraditi sve da nadmudre konkurenciju. Ozilov otac Mustafa je prije nekoliko dana rekao kako je bio uvjeren da će biti završen posao s Bayernom, no u jednom su trenutku pregovori naglo stali.

Ozil i Lagerbolm su raskinuli nekoliko mjeseci nakon transfera u Real

"Godine 2010. Mesut je zamalo završio u Bayern umjesto u Real Madridu, ali Nijemci nisu dobro prihvatili njegov odnos sa tadašnjom djevojkom Annom Marijom Lagerblom", rekao je Mustafa.

Ukratko, za to je kriva Anna-Maria Lagerblom, glumica o kojoj se mnogo pričalo u to doba i bila je sedam godina starija od Nijemca turskog porijekla.

Ipak, Ozilova ljubavna priča s glumicom završila je nekoliko mjeseci kasnije, tačnije u novembru 2010. godine.

Poslije raskida su njemački mediji detaljnije pisali o odnosu glumice i fudbalera, a ona je kazala da se nije osjećala muslimankom i da joj je zato bilo dosadno u vezi.

Dosadni Mesut Ozil

Lagerblom koja je sedam godina starija od Ozila je kazala da joj je bilo dosadno jer fudbaler vjernik i nije bio zato da njegova djevojka nosi kratku odjeću, dok mu je smetala i tetovaža njenog bivše.

"Nisam ja bila za taj način života, nisam se osjećala muslimankom. Bilo mi je dosadno. On je uglavnom mislio na prijatelje i satima bi igrao PlayStation", rekla je ona.

Tog ljeta je Jose Mourinho je ušao u pregovore s porodicom Ozila i sa početnog tračka nade, pronašao je put koji je sjajnog veznjaka doveo u Madrid.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

U Los Blancosima je Ozil ostao tri sezone prije nego što je prešao u Arsenal. Karijeru je završio u martu sa 34 godine.

Lagerblom koja danas nosi prezime Ferchichi je već dugi niz godina u braku sa poznatim njemačkim rapperom Bushidom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.