Mbappe stao pred kamere, svi su očekivali da će svašta reći, a onda radost, a za neke razočarenje

O njemu se priča svašta

Mbappe stao pred kamere, svi su očekivali da će svašta reći, a onda radost, a za neke razočarenje

Eldar Ganibegović

Kylian Mbappe ponovo je u središtu mnogih kontroverzi. Sjajni fudbaler upitnog ponašanja razočarao je trenera i saigrače, a sada i navijače izjavom u kojoj u suštini nije otkrio ono što su mnogi očekivali.

Sinoć je PSG u okviru 12. kola francuske Ligue 1 s 0:3 slavio kod Reimsa. Sva tri pogotka za Parižane postigao je Kylian Mbappe.

Iako je s hat-trickom bio junak utakmice, francuski ofanzivac je dobio mnoge kritike. Mediji prenose da su saigrači razočarani u njega.

Osim toga, javno ga je kritikovao trener Luis Enrique. Smatra da Mbappe ne pomaže dovoljno timu u polju. 

"Nisam baš zadovoljan Kylianom Mbappeom danas. Nemam šta da kažem o golovima, ali on može više da pomogne timu, na drugačiji način. Razgovarat ću s njim o tome. Kylian je jedan od najboljih na svijetu, ali treba nam više, želim da uradimo više", dao je neočekivanu izjavu španski stručnjak.

Oglasi

Hoće li Kylian Mbappe u Real Madrid? 

Prethodnih dana dosta se ponovo pričalo i o prelasku Mbappea u Real Madrid. Španski velikan istakao je da od toga neće biti ništa, no mediji u Francuskoj opet tvrde drugačije.

Zvijezda PSG-a stala je sada pred novinare, no u suštini ništa nije rekla. Možda se samo može naslutiti da u PSG-u, ipak, ne planira ostati. Za neke je to radost, a ta neke razočarenje.

"Moja budućnost? Ne pričam o tome sada, nije pravo vrijeme. Najvažnije mi je sada da igram fudbal", rekao je Kylian Mbappe, a prenosi Marca.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Inače, Mbappe je u posljednjoj godini ugovora s PSG-om. Ostaje da vidimo da li će na ljeto napustiti Park Prinčeva ili će ponovo produžiti ugovor s timom u koji je stigao iz AS Monaca.

Na 15 utakmica ove sezone Kylian Mbappe je postigao isto toliko golova, te dodao jednu asistenciju. Apsolutno je glavna zvijezda ekipe nakon odlaska Neymara i Messija, no očito je i da mora na poradi na nekim stvarima. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi