Santiago Bernabeu je jučer uzvikivao potpuno neočekivano ime
Foto - EPA

I njemu je bilo čudno

Santiago Bernabeu je jučer uzvikivao potpuno neočekivano ime

Midhat Šljivak

Navijači Real Madrida pokazali su na meču s Valencijom veliko poštovanje prema ukrajinskom golmanu Andriyu Luninu. U jednom trenutku je Santiago Bernabeu uzvikivao njegovo ime što će sigurno ovom sjajnom čuvaru mreže podići moral u nastavku prvenstva.

Andriy Lunin iznenada je dobio priliku među stativama Real Madrida. Očekivao ju je i ranije nakon povrede Thibauta Courtoisa, ali je kraljevski klub odlučio angažovati Kepu Arrizabalagu.

Ipak, nakon što se i on povrijedio, Ukrajinac je dočekao svojih pet minuta. Stao je među stative na meču protiv Valencije i oduševio je s nekoliko vrhunskih odbrana.

Lunin je nakon svega dobio velike ovacije s tribina. Navijači su iskazali veliko poštovanje prema 24-godišnjaku i uzvikivali su njegovo ime.

Sjajni golman se u proteklom periodu povezivao s odlaskom iz kluba. Uvjeren je da bi negdje drugo bio prvi izbor među stativama, a prašinu je podigla njegova supruga Anastasia koja je najavila odlazak na kraju sezone.

Oglasi

"Ako nađe klub u kojem će igrati, onda ćemo definitivno otići. Spremni smo na odlazak, samo je bitno da igra", istakla je Anastasia.

Ugovor 24-godišnjem golmanu s Realom ističe na kraju sezone. Ne trudi se Real previše ni da ga zadrži, pa je izvjesno da će Lunin od naredne sezone braniti negdje drugo.

Ukrajinac je član Reala postao s 19 godina. Stigao je iz ekipe Zorye, a Kraljevi su ga slali na posudbe u Leganes, Valladolid i Oviedo.

Debi za Real imao je u januaru 2021. godine. Međutim, uglavnom je proteklih godina bio drugi, pa čak i treći izbor i nije nikakvo čudo što je u dresu slavnog kluba nastupio samo 21 put.

Imao je Lunin drugačije planove. Vjerovao je kako zaslužuje broj jedan ispred Thibauta Courtoisa.

"Vidim se kao prvi izbor na golu Reala. Da nisam vjerovao ne bi bilo smisla da dolazim ovdje. Ne znam kad, ali uvjeren sam da će moj trenutak doći. Želim jedinicu Reala", rekao je Lunin.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nije međutim dočekao da bude broj jedan i od naredne sezone ćemo ga vjerovatno gledati u dresu nekog drugog kluba.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi