Šoše i Dudić na tribinama

Bivši direktor i trener Veleža bodre Rođene u mostarskom derbiju

Eldar Ganibegović

U ovim momentima Velež i Zrinjski igraju mostarski derbi. Rođeni vode, a s tribina imaju i veliku podršku.

FK Velež i HŠK Zrinjski počeli su utakmicu 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u terminu od 18 sati. Zbog prekida, tek je sada poluvrijeme.

Bez obzira na to, domaći mogu biti itekako zadovoljni. Velež vodi nakon prvog dijela 1:0, a strijelac je bio Haskić nakon sjajne akcije.

Prema navici, Velež ima sjajnu podršku na domaćem terenu. Ne treba ni govoriti da je atmosfera još usijanija jer se radi o gradskom derbiju.

Među navijačima Veleža, na tribinama su i dva dobro poznata lica. U pitanju su Džemil Šoše i Feđa Dudić.

Bivši direktor i trener Veleža. Za vrijeme dok su oni bili u klubu, Velež je osvojio Kup Bosne i Hercegovine te igrao Evropu, gdje se posebno pamti izbacivanje grčkog AEK-a.

Feđa Dudić sada je inače trener Radničkog iz Kragujevca nakon kraće epizode u FK Sarajevo, a u Srbiji bilježi sjajne rezultate. 

Velež dugo nije slavio u mostarskom derbiju, a vidjet ćemo može li večeras. Za sada je na dobrom putu da to uradi, no ima da se igra još 45 minuta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

VELEŽ: Hadžikić, Oreč, Pršeš, Hrkač, Guliashvilli, Suljić, Šikalo, Haskić, Šturm, Vehabović i De Oliveira

ZRINJSKI: Marić, Ćorluka, Jakovljević, Senić, Memija, Čanađija, Ramić, Ćuže, Bilbija, Jukić i Maglica

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.