Dudić Radnički uzeo na posljednjem mjestu, a sada je dva boda od četvrte pozicije
FOTO: N. Kotlajić

Danas je tim bh. trenera odigrao sjajno protiv Voždovca

Dudić Radnički uzeo na posljednjem mjestu, a sada je dva boda od četvrte pozicije

S. Mlaćo

Radnički iz Kragujevca nastavlja sa sjajnim igrama pod palicom bh. trenera Feđe Dudića.

Dudić je Radnički preuzeo na posljednjem mjestu Super lige Srbije, trebao je ekipi pozitivni šok i to se pokazalo kao pravi potez.

Danas je Radnički očitao lekciju petoplasiranom Voždovcu i slavio sa čak 3:0. Radnički je odlično krenuo u meč, te već u trećoj minuti nakon gužve glavom pogađa Vidakov.

Nastavili su domaći u istom tempu, gosti djelovalo potpuno izgubljeno, pa u 19. minuti uz malo sreće pred golom gostiju pogađa Vidakov.

Radnički je nametnuo svoj tempo igro, dominirao do kraja prvog dijela, a gosti su tek jednom opasno zaprijetili.

U nastavku Voždovac kreće ofanzivnije, imali su gosti veliku šansu odmah na početku drugog dijela, no nisu mogli do gola.

Oglasi

Igralo se na sredini terena, po teškom terenu, ali u 73. minuti sjajni Vidakov je završio priču oko pobjednika. Pogodio je za 3:0 i Radnički je mogao da slavi nova tri boda.

Pjesma navijača Radničkog rekla je na kraju sve, a posebne ovacije dobio je upravo Dudić, ali i njegov pomoćnik Adnan Jahić, bivši šef struke FK Sloboda.

Radnički je sada na sedmom mjestu i ima 18 bodova, te ima bod manje od petoplasirane Vojvodine, te dva od četvrtoplasiranog Novog Pazara.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Dudić je ekipu preuzeo u trenutku kada su bili na posljednjem mjestu (16), te niko nije vjerovao da će kroz kratak period Radnički bit tim koji će biti bliže vrhu tabele, nego dnu.

Svakako da Dudićevi dobri rezultati mogu značiti plus i za sve bh. trenere koji će sigurno dobiti na cijeni u Srbiji i mnogo lakše pronaći posao u Super ligi Srbije.

Top Komentari

Mowzilla
Fedji svaka cast, tacno mi je krivo sto nije preuzeo repku...
2 1
user1659354598
Gdje su sad oni misevi sto su pametovali za Dudica da ne zna,evo momak otisao u drugu drzavu,jacu ligu i evo sta radi...bravo za Fedju Dudica
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi