Novi prekid, sada je sporan transparent pristalica Veleža koji je isprovocirao goste

Novi incident u Mostaru

Novi prekid, sada je sporan transparent pristalica Veleža koji je isprovocirao goste

Edmir Škorić

U toku je derbi 14. kola Premijer lige BiH između Veleža i Zrinjskog, a prvo poluvrijeme obilježen je velikim prekidom, nakon kojeg je domaći sastav došao do gola i poveo sa 1:0.

Utakmice mostarskih rivala uvijek su pune naboja, no ponekad se ode korak dalje, pa i sam fudbal padne u drugi plan.

Tako su navijači gostiju, Ultrasi, imali obračun sa redarima na stadionu, a onda i sa policijom, zbog čega je sudija Irfan Peljto povukao igrače u svlačionice.

Prekid je trajao barem 15 minuta, a po nastavku meča, ubrzo je ponovo Peljto morao da reaguje. Zaustavio je igru, te je zatražio da se ukloni "sporni transparent" pristalica Veleža.

Navijači Zrinjskog su na to odgovorili: "Mi smo Ustaše, šta je".

Kratko je ovaj put trajao prekid, transparent je uklonjen, a Velež je ubrzo došao do gola. Nermin Haskić je bio strijelac za veliko slavlje domaće publike.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvo poluvrijeme je produženo za šest minuta, a nema nikakve sumnje da nas i u nastavku čeka paklen duel i puno uzbuđenja, no nadamo se ovaj put bez nepotrebnih prekida i ružnih povika s tribina, mada to sada djeluje kao nemoguće.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

antiTrojkas
Mostarskim cionistima ,ciji su djedovi ubijali Jevreje u Jasenovcu, zasmetao njihov zastitni znak, kriz u slovu U i svastika, pod kojom su ubijani Jevreji.Nidje veze!
5 0
BeHar
Zasto se ne prekine utakmica kad oni prebace ustasku zastavu preko natpisa nogometni savez BiH
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi