Novi udarac za Kraljeve

U Realu su sinoć bili u šoku kada su vidjeli fotografiju svoje zvijezde na meču Brazila

Samir Mlaćo

Brazil je sinoć u južnoameričkim kvalifikacijama poražen od Kolumbije 2:1, ali pored poraza, dobili su još jedan žestok udarac.

Naime, sinoć se povrijedio član Rel Madrida Vinicius Junior i još uvijek nije poznato o kakvoj se tačno povredi radi, te koliko ga neće biti na terenu.

Zvijezda Kraljeva se povrijedila bez ikakvog kontakta, pratio je jednu akciju sredinom prvog dijela, a zati samo zastao i sjeo na teren. Zatražio je da uđu doktoru te ukažu mu pomoć, a da li se radi o problemima sa mišićima lijeve noge ostaje da se vidi. Vrlo brzo je zamijenjen i šepajući je napustio teren, a zatim je sjeo pored klupe.

Doktori su mu ukazivali pomoć i jasno je da se radi o velikim problemima. Popularni španski AS navodi da je vjerovatno da Vinicusa ne bude na terenu do kraja ove godine, no da će detaljni pregledi dati jasniju sliku.

Alarmi su upaljeni i u Realu, gdje sa nestrpljenjem očekuju prve informacije. Najprije su se povrijedili Jude Bellingham, i Eduardo Camavinga, a sada i još jedan itekako bitan igrač.

Lijevu nogu Vinicus je povrijedio i u augustu u duelu protiv Celte Vigo, te je briga stručnog štaba u Realu sada još veća. Tada je van terena bio mjesec dana, a koliko će sada, ostaje nam da vidimo.

U Realu neće po lijepom pamtiti reprezentativnu pauzu, čak naprotiv. Na treningu selekcije Francuske povrijedio se Eduardo Camavinga i njega neće biti određeni period u kadru. Jude Bellingam se povukao iz reprezentacije Engleske zbog povrede ramena.

Sada je loša vijest stigla i iz Brazila, pa sigurno Carlo Ancelotti i nije mnogo spavao. Preostaje mu da se okrene nekim drugim nogometašima, te da Real nastaviti sa pobjedonosnom serijom.

Madriđani su u prvenstvu nakon 13 kola na drugom mjestu, tik do sjajne Girone koja drži lidrsku poziciju. Real zaostaje dva boda, no vjeruju svi u Madridu da će na kraju stići na lidersku poziciju i istu zadržati do kraja te proslaviti novi naslov prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.