Bale upozorava Bellinghama: "Postaćeš njihova marioneta"

Najbolje zna šta je veliki problem u Madridu

Bale upozorava Bellinghama: "Postaćeš njihova marioneta"

Edmir Škorić

Gareth Bale je skoro 10 godina igrao u Real Madridu. Iako je sam početak te avanture bio sjajan, posljednje sezone bile su jako turbulentne za Velšanina, koji je često vodio ratove sa medijima u Španiju, jer su ga optuživali za nedostatak profesionalizma.

Bivši fudbaler je odlučio da u emsiji Sky TV-a da nekoliko savjeta mladoj zvijezdi Reala Judeu Bellinghamu, koji je ljetos došao iz Borussije Dortmund i postao veoma brzo glavni igrač tima.

34-godišnji Bale sada upozorava Engleza na vlastite greške i daje mu savjete kako bi imao što bolju karijeru u Madridu.

Bale nije naučio jezik u Španiji, a često je bio na meti kritika jer je takođe odbijao davati intervjue španskim novinarima.

"Nisam htio to da uradim. Htio sam samo da igram fudbal i da se vratim kući. To me je jako povrijedilo i natjeralo ih je da me napadaju još više", rekao je 34-godišnjak.

Oglasi

Sada je Bale odlučio da progovori i o novoj Realovoj zvijezdi, Bellinghamu. Bivši fudbaler je dao nekoliko savjeta Englezu o igranju za madridski klub.

"Mora da igra na nivou na kojem je Real Madrid. Takođe treba da održava kontakte sa novinarima. Ako ne bude igrao njihovu igru ​​i ne bude znao španski, postat će njihova marioneta. Ovo vas može dovesti u velike probleme. Moj savjet je Judeu je da igra za Real Madrid svom snagom. I na terenu, ali i van terena", zaključio je Velšanin.

Bellingham je počeo fantastično

Za sada je Jude Bellingham tražen u Madridu, a novinari su oduševljeni njegovim nastupima. Ovaj 20-godišnjak je do sada za Real odigrao 14 mečeva u kojima je postigao 13 golova i upisao tri asistencije. To ga čini najefikasnijim igračem u timu Carla Ancelottija i trenutno novinari nemaju nijedan razlog da pišu negativno o njemu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Što se Balea tiče, on je u Real došao iz Tottenhama 2013. godine i u Španiji je boravio do 2022. godine, s tim da je jednu sezonu bio posuđen Tottenhamu. Upisao je 258 mečeva i dao 106 golova uz 67 asistencija.

S Realom je bivši reprezentativac Velsa osvojio pet puta Ligu prvaka, ali tri posljednje sezone bile su za zaborav. Jako malo je igrao, te je više bio fokusiran na golf.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1596891057
Ima mu ko savjet dati nema šta,sam sebe zezno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti