Neće dugo odmarati

Nenad Bjelica je već dobio poziv za novi trenerski posao

Samir Mlaćo

Hrvatski trener Nenad Bjelica neće dugo biti bez posla. Bjelica se povezivao sa nekoliko klubova i u Hrvatskoj nakon što je napustio turski Trabzonspor, no čini se da bi mogao u Austriju.

Mediji u toj zemlji navode da je Bjelica glavni kandidat za klupu Rapida iz Beča. Rapid je rekorder po broju titula u Austriji, no veoma su loše krenuli u novu sezonu.

Trenutno su na osmom mjesti i tome se u klubu niko nije nadao, a posebno su razočarani navijači. Zbog toga čelnici kluba vjeruju da bi Bjelica mogao 'probuditi' ekipu i vratiti stvari na pravo mjesto.

Šta će od svega biti ostaje da se vidi, no prednost Bjelici svakako je to što je već radio u toj zemlji. Bio je trener Wolfsbergera i izborio je plasman u elitni rang austrijskog nogometa, a zatim je odveo Austriju iz Beča u Ligu prvaka.

Bjelica je posljednji angažman u Trabzonsporu imao samo pola godine i jasno je da ništa nije išlo po planu.

Na kraju je dobio brojne kritike, a čak su ga prozivali i turski mediji. Naveli su da je imao jako velike zahtjeve pri vođenju kluba i da je zapravo presudio sam sebi.

Vrlo brzo se pretvorio u gazdu, a imao je nevjerovatne zahtjeve i troškove. A, sve su mu dopuštali. Tražio je od gazde privatni avion za let u Hrvatsku. Svi smo mislili da kada se vrati da će u njemu biti Bruno Petković jer nas je uvjeravao da je njegov transfer riješen. Međutim iz aviona je izašla supruga Bjelice".

Prema mišljenju turskih novinara, imao je i lošu komunikaciju sa igračima.

"Nevjerovatno je loš u komunikaciji sa igračima. Nije htio da priča sa njima i da ih sluša. Tjerao bi ih za najmanju grešku. Omur je rekao svom agentu, ne novinarima, da igra loše jer se ne može naviknuti na novu poziciju.

Bjelica je to saznao i precrtao ga. Nije htio ni da priča sa njim, čak ni da ga pogleda", između ostaloga naveli su Turci.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Zanimljivo da je Bjelica doveo čak 16 novih igrača, a veliki broj i otjerao. Navijači su se nadali da radi prave poteze, no na kraju nije bilo tako.

Ipak, sve je fino naplatio i kreće u nove izazove. Navodno je sa svojim stručnim štabom dobio odštetu od 1,5 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.