Otkrivena tajna o Petkoviću koja se krila mjesecima, počelo je riječima: "Uvjerit ću Brunu da..."
Foto: Cropix

Turci se raspisali o Hrvatu

Otkrivena tajna o Petkoviću koja se krila mjesecima, počelo je riječima: "Uvjerit ću Brunu da..."

Admin Čaušević

Bruno Petković je ljetos bio na korak od odlaska iz Dinama. Dugo se čekao njegov transfer u Trabzonspor, navodno su bile mnoge stvari i dogovorene, međutim na kraju je sve propao te je Hrvat ostao na Maskimiru. 

Već sedmicama je Petković povrijeđen. Osjeti se to i na igrama Modrih koji su u za njih neobičnoj situaciji pošto u HNL-u za Hajdukom kasne čak devet bodova, istina uz dvije utakmice manje.

Petkovića nema na terenu, ali daleko od toga da se o njemu ne piše u medijima. Sada su Turci donijeli zanimljivu informaciju o propalom transferu sjajnog napadača.

Ono što se krilo sada je izašlo na vidjelo. Nenad Bjelica je bio spreman na sve da dovede Petkovića, pripremio je i teren za sljedeću sezonu, ali je dobio otkaz.

Paul Onuachu u zadnje vrijeme igra odlično u dresu tima sa obala Crnog mora, a interesanto da je Bjelica kriv zašto je Nigerijac doveden samo na posudbu iz Southamptona.

Oglasi

"Uvjerit ću Brunu Petkovića da dođe sljedeće sezone, dovedite Onuachua na posudbu", govorio je Bjelica rukovodstvu Trabzonspora.

Bjelica dobio otkaz

Na kraju su ga i poslušali te je Nigerijac za 1.5 miliona eura posuđen iz Southamptona do kraja sezone, a Petkovićev transfer je propao.

Truski mediji pišu da se u Trabzonsporu osjećaju prevarenim i žale što u posudbu nisu uključili i mogućnost otkupa za 5 miliona eura pošto je Bjelica u međuvremenu dobio otkaz.

Onuachu je na osam odigranih utakmica u turskoj prvenstvu zabio osam golova te upisao asistenciju i u Trabzonsporu su prezadovoljni njegovim igrama.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Podsjećanja radi, Bjelica je otkaz na klupi bivšeg prvaka Turske dobio u oktobru, a Petković je prije toga produžio ugovor s Dinamom do ljeta 2025. godine uz godišnju platu od 800.000 eura.

Sjajnog napadača na terenu nema od početka oktobra, ali je ponovo počeo trenirati sa prvim timom pa se očekuje da zaigra nakon novembarske reprezentativne pauze.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti